Jsme neziskovka roku 2016!

Děkujeme Vám za podporu!

Diecézní charita Brno slavila 25. narozeniny v Žarošicích

V sobotu 17. června proběhla v Žarošicích na jižní Moravě oslava 25. výročí založení Diecézní charity Brno. Akce se účastnili zaměstnanci, jejich rodiny, dobrovolníci a příznivci Charity. Velké díky patří všem sponzorů a partnerům, bez kterých by se celá akce nemohla uskutečnit. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Obrazy charitních klientů na Meetingu Brno

Jak si představují smíření a jak ho vizuálně vnímají lidé bojující se životními překážky? Přijďte si prohlédnout sérii obrazů vytvořených lidmi v nouzi, kterým Diecézní charita Brno pomáhá. Autoři artefaktů jsou například lidé s mentálním postižením, s duševním onemocněním, senioři, matky s dětmi v tísni, lidé bez přístřeší ad.  Vernisáž výstavy začíná 24. května, v 18.15 hod., v Uličce Václava Havla.

Diecézní charita Brno oslaví čtvrtstoletí

Diecézní charita Brno si připomene 25 let od znovuobnovení své činnosti biskupem Vojtěchem Cikrlem. Proto v den svého znovuzaložení 1. 2. ve 12.00 hod. vypustí do vzduchu 25 balonků s přáními přímo před budovou svého sídla na tř. Kpt. Jaroše 9. Zpočátku měla 3 zaměstnance a kancelář o 3m2. Dnes ročně poskytne pomocnou ruku 58 tisícím lidí v nouzi, provozuje 130 služeb, zaměstnává 1400 pracovníků a spolupracuje s více než 16 000 dobrovolníky.