Meeting Brno

Obrazy klientů Charity v Divadle Husa na provázku

Jsme neziskovka roku 2016!

Děkujeme Vám za podporu!

Chráněné dílny Znojmo se představily v ČT Dobré ráno

Jak je to v Česku s chráněnými dílnami? To mohli v České televizi, pořadu Dobré ráno vysvětlit Marcel Štěpán a Jana Puchegger Chadalíková z Chráněných dílen Znojmo. Pozvaní měli také příležitost představit svoji chráněnou dílnu a dále například ruční výrobu svíček.

Charitní dobrovolníci, známe výsledky soutěže!

Soutěž o věcné ceny pro charitní dobrovolníky, kteří měli jakkoli vyjádřit svůj vztah k dobrovolnictví, je u konce. Děkujeme všem za zaslané příspěvky do soutěže. Účastníci zamotali dborné komisi svými dílky hlavu a protože bylo vyhodnocení soutěže opravdu náročné, výsledky jsou k dispozici až nyní. Omlouváme se za zpoždění. Výsledky

Problémy dětí v měnící se společnosti

Přednáška významného dětského psychologa a psychoterapeuta Jaroslava Šturmy ve čtvrtek 8. 6. 2017 v 15 hod. v Rodinném centru DAMIJÁN v Třebíči na ulici U Obůrky 953. Vstupné dobrovolné. Přijměte srdečné pozvání!

Meeting Brno v Huse na provázku ozdobily obrazy klientů Charity

V rámci festivalu MeetingBrno v Divadle Husa na provázku proběhla také výstava obrazů lidí v nouzi, kterým pomáhá Diecézní charita Brno! Díla vytvořili lidé s mentálním postižením, lidé bez přístřeší, senioři i uprchlíci. Společné téma všech obrazů bylo, jak si lidé bojující se životními překážkami představují smíření.

Preventivní péče o nohy v Domovince

Jak předejít problémům s kuřími oky či zarostlými nehty? Dozvíte se na přednášce pedikérky Miroslavy Vlachové v úterý 30. 5. 2017 v 10 hod. v Domovince Třebíč na ul.  Gen. Sochora 705. Těšíme se na Vaši návštěvu!

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Uživatelky Včely děkují za přání ke Dni matek

Máj - měsíc lásky a probouzejícího se jara symbolizuje nejen lásku mládí, ale připomíná si i její jinou podobu. Druhá květnová neděle coby Den matek patří maminkám, babičkám, ale i všem ženám, které jakýmkoliv způsobem zasahují do citového života mladé generace. Vzpomeňme jen například na vroucí verše básníka Jaroslava Seiferta o mamince, či na vyznání spisovatelky Boženy Němcové své milované babičce.

Sbírka na Charitu 2017 ve farnostech brněnské diecéze

Sbírka na služby Diecézní charity Brno bude probíhat v neděli 4. června u příležitosti Slavnosti Seslání Ducha Svatého. V loňském roce dárci do sbírky darovali více než 2,4 milionu Kč. Přispěli tak na pomoc 55 tisícům lidí v nouzi. Děkujeme!

Lidé bez domova změří své síly ve fotbalovém turnaji

Samaritán Open, foto Jindřich Štreit

Samaritán Open 2017 odstartuje ve čtvrtek 25. května na hřišti fotbalového klubu ve Velkém Týnci již 26. ročník tradičního utkání družstev neziskových organizací v malé kopané. Do turnaje se v letošním roce přihlásilo šest týmů složených tradičně z klientů azylových domů, nocleháren a terénu, pracovníků i dobrovolníků, stážistů a sympatizantů sociálních organizací…

Duchovní křesťanské poradenství a doprovázení

Nová služba třebíčské Charity nabízí individuální nebo skupinkové křesťanské duchovní poradenství a doprovázení, i kontakt po e-mailu nebo Skypu. Služba je zdarma. Více informací najdete zdeNebojte se ozvat!