Charita nabídne Koláč pro hospic v centrech měst regionu
29. září 2022 Koláč pro hospic články

Charita nabídne Koláč pro hospic v centrech měst regionu

Ve středu 5. října pořádá Diecézní charita Brno tradiční sbírku Koláč pro hospic. Od ranních hodin získají lidé v Jihomoravském kraji a v části Vysočiny informace o paliativní péči a za dobrovolný příspěvek mohou ochutnat sladký koláč. Akcí Koláč pro hospic chce Charita seznámit veřejnost se službami péče o nevyléčitelně nemocné, kterou poskytuje, a získat pro ni finanční podporu.

„Jsem rád, že je sbírka Koláč pro hospic tak oblíbená u veřejnosti. Je pro nás každoročně důležitým zdrojem, ze kterého můžeme nakoupit nové vybavení, léky nebo zdravotnický materiál. Díky tomu se nám daří stále držet krok s novými trendy v paliativní péči,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Do sbírky se zapojují všechny Charity brněnské diecéze, takže přispět na péči o umírající mohou lidé kromě Brna i v Blansku, Břeclavi, Hodoníně, Jihlavě, Rajhradu, Tišnově, Třebíči, Znojmě, ve Žďáru nad Sázavou a v okolních obcích.

Koláč pro hospic v Brně

STÁNKY V BRNĚ START AKCE
Stará Osada 6:30
Hlavní nádraží Brno 7:00
nádraží Královo Pole 6:30
ulice Česká 7:30

I letos najdou Brňané od ranních hodin 5. října v centru města několik charitních stánků s voňavým koláčem z rodinné pekárny. Koláče budou nabízet zaměstnanci a studenti Vysokého učení technického v Brně, které se do sbírky opět zapojuje. Rozšíří se tak místa, kde je možné přispět, a informace o službách Charity se dostane i k mladým lidem. Nově se do sbírky organizačně připojí Masarykova univerzita.

„Na základě zkušeností s Koláčem pro hospic z loňska vidíme v účasti na akci tohoto typu obrovský smysl. Nejde jen o to, že si uvědomujeme, jak důležitá je podpora činnosti Charity, která se věnuje nevyléčitelně nemocným, ale také jaká je role naší univerzity spojená se samotnou organizací sbírky. Aktivní účast našich zaměstnanců i studentů je pro ně samotné velmi motivující, takže ani letos na této akci, která má jednoznačně smysl, nemůže VUT chybět,“ uvedl k úspěšné spolupráci Kamil Gregorek, kancléř VUT.

Co je hospicová péče Charity

Diecézní charita Brno nabízí paliativní služby po celém Jihomoravském kraji a v části Vysočiny. Speciální hospicový tým se o své klienty stará přímo v jejich domácnostech nebo v lůžkovém zařízení v Rajhradě. Umírající tak mohou prožít poslední chvíle života v klidu, ve svém prostředí a obklopeni těmi nejbližšími.

Podrobné informace o hospicové péči Charity i o sbírce lidé najdou na webu  www.kolacprohospic.cz. Zde si mohou vybrat, ve které lokalitě chtějí péči o nevyléčitelně nemocné svým darem ve sbírce podpořit. Další možností je i věnovat peníze přímo na sbírkový účet 246641158/0600.