Zveme Vás na Den Charity!

Program všech charit na jižní Moravě a Vysočině

Dobrovolnictví není nuda

Dobrovolnictví je dlouhodobým trendem v České republice i v zahraničí. V Oblastní charitě Žďár nad Sázavou funguje od roku 2004 dobrovolnické centrum Kambala, které zprostředkovává dobrovolnickou činnost v charitních službách i ve spolupracujících organizacích v rámci okresu Žďár nad Sázavou.

Charitní dobrovolníci, známe výsledky soutěže!

Soutěž o věcné ceny pro charitní dobrovolníky, kteří měli jakkoli vyjádřit svůj vztah k dobrovolnictví, je u konce. Děkujeme všem za zaslané příspěvky do soutěže. Účastníci zamotali dborné komisi svými dílky hlavu a protože bylo vyhodnocení soutěže opravdu náročné, výsledky jsou k dispozici až nyní. Omlouváme se za zpoždění. Výsledky

Charitní dobrovolníci, zapojte se do soutěže!

Milí dobrovolníci, kteří pomáháte v charitních službách, při charitních akcích nebo jakkoli věnujete svůj volný čas ve prospěch lidí v nouzi, děkujeme Vám! Šetříte Charitě čas a finance, ale také dodáváte velké množství pozitivní energie a optimismu lidem, kteří jsou mnohdy ve velmi těžkých situacích. Jako malé poděkování Vám nabízíme soutěž o tablet a mobilní telefony. Více najdete na letáku

Zdravotnická uprchlická mise

Kdo jsou dobrovolnici studenti, které vysílá Diecézní charita Brno na pomoc uprchlíkům do Řecka?
Odpověděli nám na otázky, proč se tak rozhodli, co jim to dalo nebo naopak vzalo, a co bylo pro ně největším zážitkem…

Soutěž pro dobrovolníky!

Diecézní charita Brno vyhlašuje u příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků soutěž. Pište, foťte, malujte, natáčejte nebo jinak vyjádřete svůj vztah či motivaci k dobrovolnictví. Termín odevzdání díla je do 15. června. Vyhrát můžete mobilní telefon. >>>

Nejlepší, co můžeme dát, je věnovat čas. Říká Jana Štefánková, držitelka Ceny Charity

Součástí oslav Dne Charity je již tradičně předávání Cen Charity ČR za rozvoj charitního díla pro vynikající dobrovolníky a pracovníky. Slavnost se konala 23. září v pražském kostele sv. Tomáše a za Diecézní charitu Brno obdržela Cenu Charity Jana Štefánková, dobrovolnice Dobrovolnického centra Oblastní charity Třebíč. Zeptali jsme se, co jí k dobrovolnické práci přivedlo >>>

Hledáme pomoc při organizaci informační akce Noc venku

Noc venku je akce na podporu lidí bez domova, jejímž cílem je seznámit se s problematikou bezdomovectví, poznat, jaké je to spát venku a zároveň získat prostředky, které budou použity na podporu lidí bez domova.

Výsledky letošního ročníku soutěže pro dobrovolníky Pomáhám tedy jsem

Milí dobrovolníci, koledníci, příznivci dobrovolnictví, máme tady pro vás výsledky červnové soutěže "Pomáhám, tedy jsem... 2014", ačkoliv hodnocení došlých příspvěků nebylo vůbec jednoduché!

Soutěž pro dobrovolníky

Milí dobrovolníci, koledníci, asistenti, malí či velcí, máme tu pro vás zajímavou soutěž  z Diecézní charity Brno. Pro všechny,  kteří nám pomáháte, ať už krátkodobě či dlouhodobě, vám všem je určena tato soutěž.

Give and gain day, den firemního dobrovolnictví

Víte, že 16. května je Mezinárodní den firemního dobrovolnictví (Give & Gain Day)? Tato dobrovolnická kampaň probíhá ve 24 zemích světa. Letos se má v ČR podle organizace Byznys pro společnost zapojit 700 firemních dobrovolníků ve více než 70 prospěšných organizacích. Také Diecézní charita Brno má dobré zkušenosti s firemním dobrovolnictvím.