Jsme neziskovka roku!

Děkujeme Vám za podporu!

Jak nám dobrovolníci pomáhají

Zajímá Vás, jak se lze konkrétně zapojit do dobrovolnické činnosti v Diecézní charitě Brno? Snad Vám krátké "medailonky" našich dobrovolníků budou inspirací.

A pokud Vás zajímá dobrovolnická činnost v číslech, koukněte se na statistiku za rok 2010 a 2011.

Zdravotnická uprchlická mise

Kdo jsou dobrovolnici studenti, které vysílá Diecézní charita Brno na pomoc uprchlíkům do Řecka?
Odpověděli nám na otázky, proč se tak rozhodli, co jim to dalo nebo naopak vzalo, a co bylo pro ně největším zážitkem…

Soutěž pro dobrovolníky!

Diecézní charita Brno vyhlašuje u příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků soutěž. Pište, foťte, malujte, natáčejte nebo jinak vyjádřete svůj vztah či motivaci k dobrovolnictví. Termín odevzdání díla je do 15. června. Vyhrát můžete mobilní telefon. >>>

Nejlepší, co můžeme dát, je věnovat čas. Říká Jana Štefánková, držitelka Ceny Charity

Součástí oslav Dne Charity je již tradičně předávání Cen Charity ČR za rozvoj charitního díla pro vynikající dobrovolníky a pracovníky. Slavnost se konala 23. září v pražském kostele sv. Tomáše a za Diecézní charitu Brno obdržela Cenu Charity Jana Štefánková, dobrovolnice Dobrovolnického centra Oblastní charity Třebíč. Zeptali jsme se, co jí k dobrovolnické práci přivedlo >>>

Hledáme pomoc při organizaci informační akce Noc venku

Noc venku je akce na podporu lidí bez domova, jejímž cílem je seznámit se s problematikou bezdomovectví, poznat, jaké je to spát venku a zároveň získat prostředky, které budou použity na podporu lidí bez domova.

Výsledky letošního ročníku soutěže pro dobrovolníky Pomáhám tedy jsem

Milí dobrovolníci, koledníci, příznivci dobrovolnictví, máme tady pro vás výsledky červnové soutěže "Pomáhám, tedy jsem... 2014", ačkoliv hodnocení došlých příspvěků nebylo vůbec jednoduché!

Soutěž pro dobrovolníky

Milí dobrovolníci, koledníci, asistenti, malí či velcí, máme tu pro vás zajímavou soutěž  z Diecézní charity Brno. Pro všechny,  kteří nám pomáháte, ať už krátkodobě či dlouhodobě, vám všem je určena tato soutěž.

Give and gain day, den firemního dobrovolnictví

Víte, že 16. května je Mezinárodní den firemního dobrovolnictví (Give & Gain Day)? Tato dobrovolnická kampaň probíhá ve 24 zemích světa. Letos se má v ČR podle organizace Byznys pro společnost zapojit 700 firemních dobrovolníků ve více než 70 prospěšných organizacích. Také Diecézní charita Brno má dobré zkušenosti s firemním dobrovolnictvím.

Roste počet charitních dobrovolníků, stále jich není dost

Diecézní charita Brno zaznamenala loni nárůst dobrovolníků téměř o 2000. Z více než 12.000 v roce 2012 se počet zvýšil téměř na 14.000. Přesto však charita nové dobrovolníky stále hledá.

Se Štěpánem na vlně

Štěpán je dobrovolníkem teprve od března 2011 a již dokázal věnovat obrovské úsilí a především nemálo svého volného času dobrovolnické činnosti v Nízkoprahovém klubu Vrakbar. Stal se stěžejní osobou pro zajištění pravidelného vysílání internetového Rádia Vrak (moderátor / dramaturgie / střih zvuku / oslovování mladých nezávislých interpretů). Najít vhodného člověka pro práci moderátora, dramaturga, vyžadující specifické znalosti a dovednosti je nesnadný úkol. Tak jak v současné době Rádio Vrak funguje, jeho forma a podoba je z velké části zásluha Štěpána. Díky němu se pomocí této volnočasové aktivity podařilo vytvořit další prostor pro seberealizaci mladých lidí v oblasti, která je baví, tedy hudební. Pro Vrakbar a naplňování jeho poslání a cílů je to další nástroj jak se dostat k cílové skupině a zprostředkovávat informace, které mohou být mladým lidem v jejich obtížném sociálním/životním období užitečné. Vysílání rádia je teprve u prvních krůčků, ale již nyní má své stálé přispěvatele, posluchače a dlouhodobé moderátory i z řad klientů Nízkoprahového klubu Vrakbar.

Štěpán, 23 let – dobrovolník Nízkoprahového klubu Vrakbar, Oblastní charita Jihlava

Královská Anička

Paní Anička je velmi milá a vstřícná, Tříkrálové sbírce se nadstandardně věnuje a pracuje nad rámec svých „povinností“. Lidé v oblasti, kde sbírku koná, se na ni s důvěrou obrací a pro Charitu je výbornou oporou. Je to žena skromná, nenápadná, nikdy nečeká pochvalu nebo uznání. Prostě je to královská Anička.

Anna, 57 let – dobrovolnice Tříkrálové sbírky, Oblastní charita Brno