Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Dobrovolnické dny na Kamenné

V měsíci květnu a červnu jsme přivítali v Domově pokojného stáří Kamenná hned tři skupiny dobrovolníků z řad firem. Spolupráce s nimi je většinou již dlouhodobá a pro domov velmi přínosná.

Dobrovolnictví doporučuje každému

Této službě se věnuji již 7 let. Po smrti maminky jsem měla najednou prázdno v životě. V té době jsem objevila v kostele v Informacích tuto nabídku. Zaujala mě, a tak začalo moje dobrovolnictví. A co mi to dalo? Plnohodnotný život naplněný krásným přátelstvím a úžasnou zkušenost se stářím.

Odstartovali jsme rok dobrovolnictví

Oslavy příchodu nového roku jsou již za námi, ale dobrý důvod na oslavu se pořád najde. Letošní rok se v rámci Diecézní charity Brno bude ctít jako Rok dobrovolnictví. U nás v Rajhradě jsme se společně s dobrovolníky těšili rovnou dvakrát.

Podívejte se na fotografie z konference o hospicové péči

Na začátku prosince proběhla v sále brněnské Knihovny Jiřího Mahena konference „Možnosti péče o člověka v závěru života“.

Konference byla určena pro praktické a odborné lékaře a zdravotní sestry, sociální pracovníky, studenty lékařských a sociálních oborů, pracovníky zdravotních pojišťoven, laickou veřejnost i příbuzné těžce nemocných.

Přidejte se k Národní potravinové sbírce 2017!

Sbírka se koná 11. listopadu ve třech brněnských supermarketech Tesco. Cílem sbírky je vybrat trvanlivé potraviny, které jsou poté distribuovány buď konkrétním rodinám v nouzi nebo jsou využity v charitních službách, které poskytují stravování nebo zázemí pro vaření jako je tomu v Domově sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni nebo ve službách pro lidi bez domova. Uvítáme jakoukoli pomoc v jakýkoli čas. Děkujeme!

Dobrovolnictví není nuda

Dobrovolnictví je dlouhodobým trendem v České republice i v zahraničí. V Oblastní charitě Žďár nad Sázavou funguje od roku 2004 dobrovolnické centrum Kambala, které zprostředkovává dobrovolnickou činnost v charitních službách i ve spolupracujících organizacích v rámci okresu Žďár nad Sázavou.

Charitní dobrovolníci, známe výsledky soutěže!

Soutěž o věcné ceny pro charitní dobrovolníky, kteří měli jakkoli vyjádřit svůj vztah k dobrovolnictví, je u konce. Děkujeme všem za zaslané příspěvky do soutěže. Účastníci zamotali dborné komisi svými dílky hlavu a protože bylo vyhodnocení soutěže opravdu náročné, výsledky jsou k dispozici až nyní. Omlouváme se za zpoždění. Výsledky

Charitní dobrovolníci, zapojte se do soutěže!

Milí dobrovolníci, kteří pomáháte v charitních službách, při charitních akcích nebo jakkoli věnujete svůj volný čas ve prospěch lidí v nouzi, děkujeme Vám! Šetříte Charitě čas a finance, ale také dodáváte velké množství pozitivní energie a optimismu lidem, kteří jsou mnohdy ve velmi těžkých situacích. Jako malé poděkování Vám nabízíme soutěž o tablet a mobilní telefony. Více najdete na letáku

Zdravotnická uprchlická mise

Kdo jsou dobrovolnici studenti, které vysílá Diecézní charita Brno na pomoc uprchlíkům do Řecka?
Odpověděli nám na otázky, proč se tak rozhodli, co jim to dalo nebo naopak vzalo, a co bylo pro ně největším zážitkem…