Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce

2015_Charita_Migranti 19Diecézní charita Brno  prostřednictvím Humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v zahraničí usiluje o pomoc lidem bezprostředně po jakékoliv ničivé události a posléze i dlouhodobě podporuje zlepšení životních podmínek. Prostřednictvím svých oblastních charit tak pomáháme:

Od září 2015 se DCHB zapojuje také do řešení uprchlické krize na Balkáně. Působili jsme v  Maďarsku, Srbsku, Chorvatsku, Slovinsku, Makedonii a nyní dlouhodobě působíme v Řecku.

Kontakt:

Filip Habrman, vedoucí oddělení humanitární pomoci, rozvojové spolupráce

Tým mimořádných událostí, krizové řízení

Diecézní charita Brno je součástí Integrovaného záchranného systému České republiky a při nenadálých událostech v naší zemi se aktivně zapojuje do pomoci obyvatelům. Kromě materiální humanitární pomoci, poskytuje především psychosociální pomoc obětem a podílí se na sociálním šetření a mapování potřeb obyvatel. Takto tým DCHB pomáhal i při loňských povodních v severních Čechách a na severní Moravě.

DCHB spolupracuje na projektu "Přeshraniční zásahy jednotek Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska v případě katastrof". V rámci tohoto projektu vznikla koordinovaná skupina lidí, kteří jsou vyškoleni pro zásah při nenadálých událostech. Tato skupina nese název TEAM MORAVA a její základ tvoří pracovníci a dobrovolníci DCHB. Pokud se chcete do této skupiny zapojit, můžete se registrovat na stránkách TEAMU MORAVA.

Kontakt:

Jan Havelka, oblastní charita Znojmo