Jihomoravský kraj znevýhodňuje pracovníky preventivních sociálních služeb

Tisková zpráva (Brno. Jihomoravský kraj) Ministerstvo práce a sociálních věcí uvolnilo 823 mil. Kč na zvýšení platů v sociálních službách. Vláda ČR schválila navýšení platů v sociální sféře o 23 % již od července a o dalších 10 % od listopadu 2017. MPSV uvádí v tiskové zprávě, že dotace ze státního rozpočtu je účelově určena na dokrytí osobních nákladů pro všechny sociální služby zařazené do sítě sociálních služeb kraje. Jihomoravský kraj ale tyto prostředky použil pouze do služeb sociální péče, které sám ve velké míře poskytuje.

Výroční zpráva Diecézní charity Brno - po pětadvacáté

Po roce Vám opět nabízíme výroční zprávu Diecézní charity Brno. Nejzásadnějšími událostmi v loňském roce byla například uprchlická krize, kdy se Diecézní charita Brno zapojila do jejího řešení na Balkánské cestě a nakonec i v Řecku. Rovněž jsme se podíleli na humanitární pomoci lidem vnitřně přesídleným na Ukrajině z důvodu občanské války. Pokračovala naše pomoc i v Moldavsku a v Rumunsku. Naše činnost nebyla ale o nic méně intenzivní také v tuzemsku.

Diecézní charita Brno obdržela titul "Neziskovka roku" i medaili od brněnského biskupa

Diecézní charita Brno obdržela titul "Neziskovka roku" v kategorii Velká neziskovka od Nadace rozvoje občanské společnosti.  Soutěž je neprestižnější soutěží v České republice a měla  tři  kola – obsáhlý sebehodnotící dotazník, audit dvou nezávislých hodnotitelů v organizaci, kteří hodnotili veškeré předpisy, procesy a hospodaření organizace, poslední kolo byla prezentace a obhajoba vedení organizace před desetičlennou komisí odborníků na neziskový sektor. Brněnský biskup tuto skutečnost ocenil předáním medaile sv. Cyrila a Metoděje.

Vedoucí poradny Celsuz na ČT o charitních integračních službách pro uprchlíky

Veronika Imrichová, vedoucí brněnské charitní poradny Celsuz, která slouží jak českým občanům, tak cizincům na území ČR, vysvětlovala ve zpravodajství ČT, jak charitní služby pro uprchlíky s mezinárodní ocharnou fungují.

V ČT Dobré ráno nejen o školních pomůckách z Baltazaru

V pořadu České televize Dobré ráno vystoupil vedoucí charitního bazaru Baltazar Filip Habrman. S novým školním rokem se objevuje poptávka po školních potřebách pro děti z chudších rodin. Filip Habrman vysvětluje, jak lze v tomto směru pomoci a jak Baltazar vůbec funguje.

Charita slaví na Velehradě. Nabídne silné příběhy lidí o nouzi a milosrdné pomoci i přípitek

Jeden z milníků Charity - mise v Čečensku. Foto: Jindřich Štreit

Charita letos slaví 25 let od obnovení své činnosti. Buďte u toho. Zhlédněte výstavu fotografií, soutěžte o atraktivní ceny, odpočiňte si v dětském koutku a připijte „Na zdraví Haiti“. To vše a mnohem víc během Dnů lidí dobré vůle 4. a 5. července na Velehradě...

Zvládají ve Stuttgartu příliv uprchlíků? ČT se ptala ředitele Diecézní charity Brno.

Oldřich Haičman, ředitel Diecézní charity Brno, vystoupil v ranním vysílání České televize, aby sdílel své zkušenosti z nedávné návštěvy v Německu u partnerské Charity ve Stuttgartu. Hovořil o tom, co místní Charita dělá pro integraci stovek uprchlíků a jak na něj zapůsobila situace a lidé na místě.

Festival Slezská Lilie je lidem ještě blíž

Šestý ročník mezinárodního křesťanského hudebního festivalu Slezská Lilie, který se uskuteční 11. a 12. června, rozšiřuje své místo konání na centrum Ostravy i obchodní zónu Avion Shopping Park. Bude tak ještě blíž lidem, kterým přinese, jak už je dobrým zvykem, kvalitní interprety napříč žánry i hranicemi.

Nenechte si ujít přílohu Caritas, právě vyšla v Katolickém týdeníku č. 19

Peggy ze Zambie se chlubí svým výrobkem (foto: Barbora Mašínová).

Příloha pojednává o rozvojové pomoci ve čtyřech zemích světa, kde Charita chce „o kapku“ zlepšit životy místních lidí: dětem se zvláštními potřebami v Kambodži a v Moldavsku, bývalím uprchlíkům a sociálně znevýhodněným v Zambii a Palestině. V příloze se také seznámíte s některými způsoby využití peněz z letošní Tříkrálové sbírky, kterou biskup Pavel Posád hodnotí jako „velmi dobrý ročník“.

Diecézní charita Brno se zúčastní Jarmarku neziskovek. Můžete podpořit uprchlíky v Řecku

Jarmark neziskovek je tradičním místem setkání neziskových organizací a jejich příznivců v rámci festivalu Jeden svět. Zastoupena bude také Diecézní charita Brno. Přijďte 4. dubna 2016 od 14 do 17.30 hodina na Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity na Joštově ulici v Brně.