Tříkrálový koncert 2018

1,8 milionu Kč

Korunní pevnůstka hostila nocležníky olomoucké Noci venku

Olomouc Pátý ročník celorepublikové benefiční akce, jejímž smyslem je přiblížit veřejnosti problematiku lidí bez domova, proběhl v letošním roce ve čtvrtek 23. listopadu v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci. Koncerty, divadelní představení, filmová projekce a výtvarné aktivity pro děti přilákaly návštěvníky všech generací. Největší odvážlivci, kteří složili hlavu na improvizované místo pod širým nebem, získali za noc strávenou venku originální pamětní certifikát.

Oznámení o zrušení akce Noc venku 2017 v Brně

Letošní ročník brněnské Noci venku se bohužel ruší z důvodu nenalezení vhodného prostranství. Velice nás vzniklá situace mrzí. Na akci se můžete těšit opět příští rok. Bude zaštítěná Magistrátem města Brna. Děkujeme za pochopení.

Noc bez domova 22.  a 23. 11. 2017 v Třebíči

Tradiční akce se mší sv. za lidi bez domova v bazilice a v Azylovém domě pro muže s přednáškou "Bezdomovectví dříve a nyní", výstavou fotografií ze života AD, prodejem výrobků klientů... Chcete-li pomoci, můžete přinést trvanlivé potraviny. Děkujeme a těšíme se na Vás.

Díky Charitě přežívají lidé bez domova mrazy a oslavují Vánoce

Ilustrační snímek Jindřich Štreit

Teploty za oknem klesají pod nulu a úměrně s tím stoupá náš zájem o ty, jejichž domovem je ulice, lavička v parku, kolektor s teplovodním potrubím či opuštěné stavení. Lidé bez domova patří mezi nejohroženější skupiny obyvatel, a proto nepřekvapí, že těmto chudým bratřím a sestrám poskytuje Charita ČR své služby. Jak jsou charitní zařízení na nastávající sezónu připravena? A co chystají pro své klienty o Vánocích?

Noci venku v Brně se zúčastnilo 250 lidí, přes 20 jich přenocovalo

Dne 24. 11. 2016 až do následujícího rána se konal již 4. ročník zážitkového happeningu NOC VENKU. Akce se účastnilo během celého kulturního večera asi 250 lidí, z toho 21 přespalo noc přímo venku na ulici v místě konání akce. Smyslem bylo tak poskytnout široké veřejnosti možnost připodobnit si situaci, v jaké se nacházejí lidé bez střechy nad hlavou.

Noc bez domova - Třebíč 23. a 24. 11. 2016

Netradiční bude letošní Noc bez domova. Můžete ji prožít s horolezcem Radkem Jarošem při besedě o expedicích na Denali a Elbrus v Národním domě a ti, kteří se rozhodnou strávit noc venku, i při neformálním setkání na dvoře Národního domu. Plakátek  Beseda-plakátek

Olomoučané mohou počtvrté zažít Noc venku

Ve čtvrtek 24. listopadu proběhne čtvrtý ročník charitativní akce „Noc venku“ na podporu lidí bez domova. Cílem akce je seznámit veřejnost s problematikou bezdomovectví zážitkovou formou a zároveň získat potraviny a hygienické potřeby pro lidi v nouzi. Akci pořádá Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Charitou Olomouc a sociální firmou SocioFactor.

Čtvrtý ročník zážitkového happeningu Noc venku v Brně

Dne 24. 11. 2016 se bude konat již 4. ročník zážitkového happeningu NOC VENKU. Smyslem celé akce je poskytnout široké veřejnosti možnost zkusit si na vlastní kůži, jaký je to pocit být člověkem bez střechy nad hlavou, a přečkat noc obdobným způsobem jako lidé na ulici. Doprovodný program, který divákům nabídne koncerty či filmové projekce, vypukne od 17.00 hod. na prostranství před kostelem sv. Tomáše a Místodržitelským palácem Moravské galerie v Brně.

Pozvánka do Tábora na bohoslužbu za lidi bez domova a přístřeší

Bohoslužba bude středu 9. listopadu 2016 ve 13.30 hodin v Táboře na Klokotech v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Více informací v tomto článku.

Pozvánka na Noc venku 2016 v Brně

Přijďte strávit Noc venku a podpořte tak lidi bez domova! S sebou spacák, karimatku, kartony! Těšíme se na Vás 24. listopadu na Moravském náměstí před kostelem sv. Tomáše a Moravskou galerií v Brně.