Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Hledáme dobrovolníky na Národní potravinovou sbírku 2017

Sbírka se koná 11. listopadu ve třech brněnských supermarketech Tesco. Cílem sbírky je vybrat trvanlivé potraviny, které jsou poté distribuovány buď konkrétním rodinám v nouzi nebo jsou využity v charitních službách, které poskytují stravování nebo zázemí pro vaření jako je tomu v Domově sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni nebo ve službách pro lidi bez domova. Uvítáme jakoukoli pomoc v jakýkoli čas. Děkujeme!

Pozvánky na programy Centra Ruth

Srdečmě Vás zveme na zajímavé akce:
Závislosti a jak s nimi žít 24. 10.
Manželské večery
Nebudete na to sami- semináře k náhradní rodinné péči

Na zdraví Haiti: zdravotní kemp odhalil u Haiťanů vyrážky, záněty a problémy s trávením

Baie de Henne - Vyrážky, ekzémy, záněty očí a uší, problémy s trávením. Tyto potíže řešily nejčastěji u chudých Haiťanů sestřičky z řádu sv. Josefa. Spolu s humanitární pracovnicí Arcidiecézní charity Olomouc Klárou Lőffelmannovou se zaměřily na děti z odříznuté oblasti Baie de Henne, kteří se nedostanou k lékaři. Mezi nimi převládaly děti. Charita děkuje dárcům, kteří se zapojili do srpnové kampaně Na zdraví Haiti. Za jejich příspěvky se podařilo zdravotnický kemp uskutečnit. Podrobnosti o kempu a o situaci na Haiti se dozvíte v Klářiných online zápiscích z cesty.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Manželské večery

Chcete prožít romantickou atmosféru při společné večeři? Udělejte si čas a přijďte najít inspiraci pro váš manželský život. Manželské večery jsou tu právě pro vás! POZOR ZMĚNA: První setkání ve středu 11. 10. 2017 od 17.30-20.00 hodin ve vyhlídkové restauraci Panorama v TřebíčiKarlovo nám. 19/12. Srdečně zve Centrum Ruth. Plakátek

Nebudete na to sami

Centrum Ruth Vás zve na semináře k náhradní rodinné péči: Chceme se stát náhradními rodiči (6. 11.) Doprovázení rodin v náhradní  rodinné péči (20. 11.) Místem setkání je Centrum podpory rodin Ruth, Karlovo nám. 41/30 v Třebíči, vždy od 17 h. Nebudete na to sami: článek, pozvánka leták

Jihomoravský kraj znevýhodňuje pracovníky preventivních sociálních služeb

Tisková zpráva (Brno. Jihomoravský kraj) Ministerstvo práce a sociálních věcí uvolnilo 823 mil. Kč na zvýšení platů v sociálních službách. Vláda ČR schválila navýšení platů v sociální sféře o 23 % již od července a o dalších 10 % od listopadu 2017. MPSV uvádí v tiskové zprávě, že dotace ze státního rozpočtu je účelově určena na dokrytí osobních nákladů pro všechny sociální služby zařazené do sítě sociálních služeb kraje. Jihomoravský kraj ale tyto prostředky použil pouze do služeb sociální péče, které sám ve velké míře poskytuje.

Brněnský Koláč pro hospic vynesl přes 92 tisíc Kč. Děkujeme!

Diecézní charita Brno uspořádala další ročník Koláče pro hospic. Jedním z tradičních míst jeho konání je Brno. Kromě stánkového prodeje se zde Koláč pro hospic poprvé konal formou pozvání do brněnských firem. Po rozpečetění sbírkových kasiček bylo sečteno 92 509 Kč darů. Výtěžek podpoří lidi s nevyléčitelným onemocněním a jejich rodiny, kterým pomáhá charitní hospicová péče. Děkujeme brněnské veřejnosti, brněnským firmám a jejich zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří Koláč pro hospic podpořili!

Dejme starým věcem novou šanci. Olomoucké Dny boje proti chudobě 2017

Olomouc - Bleší trhy, oblečení z druhé ruky, pouliční kavárna s výbornou Fair Trade kávou a módní přehlídka "on the street", to vše byla úterní akce na Horním náměstí v Olomouci "Dejme věcem novou šanci." Módní přehlídka Charity Olomouc nabídla pestrý koktejl outfitů z prodejny U Samaritána jak pro všední den, tak i nadcházející zimní čas či sváteční večery. Z pokladů obchůdku namixovala agentura ekologické módy Green dressmakers a do života uvedly půvabné olomoucké studentky dobrovolnice. Výtěžek z prodaných modelů byl věnován na podporu dobročinného šatníku pro lidi ohrožené chudobou.

Čeští dárci mohou chystat Vánoční balíčky. Přes Charitu letos obdarují 341 dětí z Ukrajiny

Roman chodí do 8. třídy, ale vypadá na páťáka. Žije na ukrajinském venkově ve velmi chudé rodině. Ta nemá peníze na jídlo a proto má chlapec poruchu růstu. Bydlí v chátrajícím bytě pouze s maminkou, která nemá práci, a mladší sestrou a bratrem, který se narodil s Downovým syndromem, a v zimě nemají čím topit. Velkou radost dělá chlapci každý rok Vánoční balíček. Posílají mu jej čeští dárci prostřednictvím Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Balíček těší i jeho sourozence, se kterými se vždy rozdělí. Dárci pošlou balíčky chudým ukrajinským dětem i letos, Charita má na seznamu 341 potřebných dětí...