Jsme neziskovka roku!

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Jeden svět 2017 vyzývá: Nezapomínejme na sílu spolupráce. Bude u toho opět Effeta.

V nejbližší době najdete výrobky klientů Effety na přehlídce Jarmark neziskovek v rámci festivalu dokumentů Jeden svět. Prezentaci této nejstarší brněnské charitní služby, která pomáhá  lidem s mentálním postižením a autismem můžete navštívit 3. dubna v odpoledních hodinách na Fakultě sociálních studií v Brně. U stánku si také můžete vyrobit vlastní originální button (placku se špendlíkem). Těšíme se na Vás!

Pečující se vzdělávali v Nese

sobotu 11. 3. 2017 se v prostorách denního stacionáře Nesa ve Velkém Meziříčí uskutečnil ve spolupráci s Ligou vozíčkářů kurz Strategie přesunů. Nabídku kurzu využili lidé pečující o své blízké s tělesným postižením.

Jižní Súdán závisí na pomoci zvenčí

Části Jižního Súdánu trpí hladomorem v důsledku trvající občanské války, sucha a selhání práva a pořádku. William Okot de Toby, výkonný ředitel Charity Torit působící v jihovýchodní části země, zodpověděl otázky pracovníků z Caritas Internationalis.

Světový den sociální práce 2017: podpora komunit a udržitelnosti prostředí

Světový den sociální práce letos připadá na 21. března 2017. Diecézní charita České Budějovice poskytuje služby v oblasti sociální více než čtvrt století. Pomáhá lidem v nouzi na jihu Čech a formou humanitární činnosti působí také v zahraničí. Jednou z činností, na které se zaměřuje, je i podpora komunit.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Zemřel Miloslav kardinál Vlk. Iniciátor vzniku Diecézní charity Č. Budějovice

V sobotu 18. března 2017 zemřel Miloslav kardinál Vlk. Bylo mu 84 let. Rodák z jihočeské Líšnice, který po revoluci jako tehdejší českobudějovický biskup inicioval vznik Diecézní charity České Budějovice.

P. Stanislav Brožka novým prezidentem Diecézní charity ČB

S platností od 16. 3. 2017 dochází ke změně ve funkci prezidenta a zároveň druhého statutárního zástupce Diecézní charity České Budějovice. Více informací v tomto článku.

Charita ČR bude v Iráku blíže potřebným, zakládá zde vlastní pobočku

V prosinci loňského roku a v lednu toho letošního se Charitě ČR podařilo rozdat 800 balíčků humanitární pomoci v těsné blízkosti mosulské bojové linie, a to ve spolupráci s polskou organizací Polska Akcja Humanitarna a iráckou RNVDO. Nyní v Iráku Charita ČR zřizuje vlastní pracoviště.

Konflikt v Sýrii vstupuje do sedmého roku své existence

Válka v Sýrii začala 15. března roku 2011. O šest let později se země nachází uprostřed zkázy. Světové Charity působí jak v Sýrii samotné, tak v okolních zemích, které přijímají většinu uprchlíků. I evropské pobočky pečují o statisíce těch, kteří utekli hledat bezpečí.

Pro lidi bez domova se sníženou soběstačností

OLOMOUC - V Olomouckém kraji chybí služba pro nemocné lidi bez zázemí, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých. Jedná se o lidi se zdravotním postižením, kteří například v důsledku amputace přišli o nohu nebo jsou v rekonvalescenci po nemoci či úrazu, i o lidi nalézající se v hraniční situaci v důsledku psychických omezení, duševních onemocnění a závislostí. V nejbližších letech plánuje Charita Olomouc přesun části stávajících služeb do nově získaných prostor v Olomouci – Řepčíně. Uvolněné místo ve Wurmově ulici tak bude do budoucna sloužit lidem bez domova se sníženou soběstačností.