Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Jak jsme si užili Den dětí v Domově svaté Markéty

První červnový den již tradičně patří dětem, a u nás v Domově svaté Markéty tomu nebylo jinak! I když jsme oslavovali o den dříve, pestrý program, dobrá nálada ale i počasí nám umožnili strávit nádherné odpoledne.

V zahradě stacionáře Effeta propukne lidová veselice

Lidovými písničkami, tancem i smíchem naplněné odpoledne si pro všechny zájemce připravili klienti denního stacionáře Effeta. Lidovou veselici si užijí lidé, kteří ve čtvrtek 21.6. dorazí do zahrady stacionáře v brněnské Líšni na adrese Strnadova 14. V příjemném prostředí je od 15:30 čeká občerstvení i bohatý program.

Autentická hudba znovu pomáhala. Posluchači darovali 13 900 korun

Přišli si poslechnout jedinečnou autentickou hudbu a zároveň u toho milovníci vážné hudby pomáhali. A to na čtyřech koncertech orchestru Czech Ensemble Baroque v loňském a první polovině letošního roku. Díky dlouhodobé a úspěšné spolupráci, za níž souboru děkujeme, se koncertů už několikátým rokem mohla zúčastnit i Diecézní charita Brno.

Chudobou v Česku je ohrožena pětina mladých lidí

Více než pětině mladých od 18 do 30 let v Česku hrozí chudoba. V přepočtu by jich mohlo být kolem 300.000. Častěji jsou to ženy než muži. Největší vliv na situaci mladých má jejich rodinné zázemí, vzdělání a také bydlení. Ukázal to průzkum agentury Median pro Charitu ČR. Její zástupci představili své výsledky na tiskové konferenci.

Na Zelném trhu odhalí kousek Asie

Přijďte se podívat na krásy Asie i bez dlouhého cestování. V sobotu 16.6. se v centru Brna uskuteční akce Asie vzdálená a blízká, jejíž partnerem je Diecézní charita Brno. Od 10.00 až do 18.00 budou na Zelném trhu a na nádvoří Staré radnice připravené stánky se zajímavými asijskými pokrmy, zájemci si prohlédnou i tradiční oděvy a těšit se mohou i na kulturní program.

Dobrovolnické dny na Kamenné

V měsíci květnu a červnu jsme přivítali v Domově pokojného stáří Kamenná hned tři skupiny dobrovolníků z řad firem. Spolupráce s nimi je většinou již dlouhodobá a pro domov velmi přínosná.

Dobrovolnictví doporučuje každému

Této službě se věnuji již 7 let. Po smrti maminky jsem měla najednou prázdno v životě. V té době jsem objevila v kostele v Informacích tuto nabídku. Zaujala mě, a tak začalo moje dobrovolnictví. A co mi to dalo? Plnohodnotný život naplněný krásným přátelstvím a úžasnou zkušenost se stářím.