Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Přijďte na Inspirativní ráno s Filipem Habrmanem

Jak nyní vypadá život v zemích blízkého východu, které jsou zasaženy válkou?
Přijďte se dozvědět něco o příbězích každodenní reality na blízkém východě, lékařských misích v oblastech zmítaných válkou a současném dění v Iráckém Kurdistánu. Více o akci se dozvíte zde.

Kdy:13.12.2017, 8:309:30
Kde: Místodržitelský palác, Moravské nám. 1a, 602 00 Brno

Záznam rozhovoru s F. Habrmanem o Iráckém kurdistánu (Český rozhlas)

Pomáhat u nás je samozřejmostí, pomáhat v zahraničí je otázkou volby

Diecézní charita Brno vyhlásila sbírku na podporu lékařské péče v Iráckém Kurdistánu. Proč právě v této zemi, která bojovala s Islámským státem, ale také nyní usiluje o svou nezávislost, se dozvíte v rozhovoru s koordinátorem mise Filipem Habrman. Článek vyšel v Deníku.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Na Svatém Kopečku vznikne nový domov pro nemocné a opuštěné

Olomouc, Svatý Kopeček - Charita Olomouc děkuje sestrám premonstrátkám za poskytnutý prostor pro novou službu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce. Domov bude sloužit chudým lidem, kteří jsou v důsledku špatného zdravotního stavu odkázáni na pomoc druhých. Provoz dvou propojených služeb, azylového domu a pečovatelské služby, zahájí středisko Samaritán v prostorách zařízení už od 1. února 2018.

Video z azylového domu

Nebyli jste při tom, když třebíčská Charita otevírala v říjnu nový Azylový dům pro rodiče s dětmi a ženy se zázemím pro ranou péči? Můžete jej navštívit prostřednictvím nového krátkého videa.

Příprava materiálu, pečetění pokladniček. Charita chystá osmnácté tříkrálové koledování

Olomouc – Pracovníci a dobrovolníci Charity Olomouc se v těchto dnech nezastaví. Probíhá příprava jedné z největších dobrovolnických akcí ve prospěch potřebných v České republice, která v lednu oslaví již osmnácté narozeniny. Do jednotlivých obcí a farností olomouckého děkanátu je před tříkrálovým koledováním třeba přichystat, rozdělit a rozvést potřebný sbírkový materiál. Tříkrálová sbírka 2018 se uskuteční tradičně v první polovině ledna.

Jak přežít pubertu svých dětí - přednáška

Centrum Ruth zve na přednášku Marcely Blažkové ve čtvrtek 7. 12. 2017 od 17 hodin na Karlově nám.41/30 v Třebíči. Přihlásit se můžete zde.

Nakládání Kontejneru pro Haiti začíná. Pojedou v něm i čtyři tatrovky

Olomouc Čtyři tatrovky zaparkují mezi humanitární pomocí v Kontejneru pro Haiti, který Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) v těchto dnech vypravuje do Karibiku. Plastové hračky potěší malé děti ze severozápadní části země, kde ACHO už dlouhá léta pomáhá. Nakládání čtyřicetistopého kontejneru začne tento čtvrtek dopoledne v charitním skladu v olomoucké Holici. Sklolaminátové desky pro stavbu přístřeší, 28 šicích strojů, vybavení pro šicí dílnu, nářadí, oblečení, zdravotní a školní pomůcky či školní lavice a židle a sportovní potřeby pro děti doplují na Haiti během ledna 2018.

Adventní věnce pomohou potřebným z farností i dětem v Ulánbátaru

Olomouc – Za necelý týden provoní domovy vůní čerstvého jehličí adventní věnce. Svíčky, korpusy na věnce, krabice sušených ovocných ozdob zamíří v těchto dnech z Charity Olomouc do jednotlivých farností olomouckého děkanátu, kde proběhne výroba benefičních věnců, jejichž výtěžek je tradičně darován potřebným. Koupí věnce v rámci benefiční akce, která se uskuteční v neděli 3. prosince, přispějí věřící lidem v nouzi ve své farnosti a tradičně již sedmým rokem dětem v dětském domově ve vzdáleném Ulánbátaru.