Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Nejhezčí dárek pro děti z Domova sv. Markéty – tábor zdarma

Stejně jako loni, i letos organizace Stáj Karolína umožnila dětem z azylového domu strávit zdarma týden na táboře s koňmi ve Zbraslavi.

Modrobílé deštníky visí nad hlavami Brňanů. Pomohou lidem s autismem a mentálním postižením

Chrání v horkých dnech před slunečním žárem, jsou krásné a ještě pomáhají. Více než dvě stovky barevných deštníků od prvního srpnového pondělí zdobí Českou ulici. Instalace, za kterou stojí Nadace DRFG, oslavuje mistrovský double Komety a zároveň má důležitý charitativní účel. Peníze, které se vyberou dražbou deštníků, využije Diecézní charita Brno a Nadační fond Kometa na pomoc lidem s mentálním postižením a dětem s diagnózou poruchy autistického spektra.

Rozhovor s Petrem Čevelíkem

Charitní Asistenční služba svatého Rafaela funguje v Brně od roku 2011 a je jednou z několika jihomoravských organizací poskytujících pomoc lidem s mentálním postižením a jejich rodinám. Patří sice k menším sociálním službám, ale v životě klientů s mentálním postižením hraje velkou roli. Jak se klientům s postižením žije i ve vlastních domácnostech a jak jim asistenti pomáhají fungovat ve společnosti, popisuje vedoucí Asistenční služby svatého Rafaela Petr Čevelík.

Díky firemním dobrovolníkům voní náhradní bydlení pro klienty sv. Michaela barvou i čistotou

Klávesnice a monitory vyměnili zaměstnanci firem RedHat a AT&T za kbelíky s barvou, válečky a štětky. Svým úsilím a ochotou pomoci pomohli připravit nové pokoje pro klienty Chráněného bydlení sv. Michaela. Budovu v Žabovřeské ulici, v níž osm klientů s mentálním postižením bydlí, čeká náročná a rozsáhlá přestavba. Po rekonstrukci se však nejen obyvatelé chráněného bydlení, ale i zaměstnanci mohou těšit na moderní prostředí i výtah.

Pořádný obraz a kvalitní zvuk. Klienti v brněnských službách dostali nové televize

Zážitek skoro jako v kině si nově užívají klienti Domova pro seniory Kamenná, Chráněného bydlení sv. Anežky a Služeb pro ženy a muže bez domova v Bratislavské ulici. Minulý týden tyto služby obdržely tři velké televize značky Samsung, které jim darovala společnost RedHat. Předání se uskutečnilo ve středu, pracovníci i klienti byli mile překvapení a z nového vybavení měli radost.