Jsme neziskovka roku 2016!

Děkujeme Vám za podporu!

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Stoletá Lada zamíří pomáhat na Haiti. Ušijí na ní školní uniformy

Říkejme jí Lada. I přes vysoký věk je velmi zachovalá a může ještě spoustu dalších let pomáhat… Asi 100 let starý šicí šlapací stroj poputuje na podzim v kontejneru s dalšími potřebnými věcmi na Haiti. Arcidiecézní charitě Olomouc jej věnoval dárce ze Zábřehu. DĚKUJEME. Přečtěte si příběh šicího stroje...

Arcidiecézní charita Olomouc přivítala kolegy ze slovenské Charity

Olomouc – Caritas – milosrdná láska, pomoc potřebným ve své zemi i za jejími hranicemi, zaměření na Haiti a Ukrajinu. To mají společného Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) a Slovenská katolická charita (SKCH). Ve čtvrtek 20. července se sešli jejich humanitární pracovníci v sídle Charity v Olomouci, aby probrali možnosti spolupráce.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Brňany opět po roce rozveselují deštníky na České. Letos v italských barvách

Dvě stě padesát deštníků se opět po roce pohupuje nad hlavami procházejících Brňanů na České u Svoboďáku. Projekt, který odstartovala loni DRFG Nadace, měl mimořádný úspěch. Na jeho konci byla dražba pro Diecézní charitu Brno, ani letos tomu nebude jinak.

Velehrad 2017: Charita zvala veřejnost k sobě „domů“

Jak se postarat o své nejbližší doma, jak je doprovázet na konci jejich života… To přiblížily návštěvníkům akce Dny lidí dobré vůle na Velehradě Charity z Arcidiecéze olomoucké. 4. a 5. července Charity proměnily stan vedle baziliky v „dům“, ve kterém si lidé mohli odpočinout na pohovce v obývacím pokoji nebo vejít do útulně zařízeného pokoje, kde jim zdravotní sestřičky i pečovatelky předvedly, jak se o své blízké postarat a jaké přístroje a speciální pomůcky jim mohou pomoci. A to není vše...

Povodňový zpravodaj 20 let poté přitahuje spoustu čtenářů

Olomouc - „Přišli jsme si pro povodňový zpravodaj. A nedáte mi ještě další výtisk, pro sousedku – víte?“ Paní děkuje a ukládá oba výtisky do tašky. Vyprovázíme ji do dvora a tam už čeká další čtenář. Dveře od Arcidiecézní charity Olomouc se od pondělního rána netrhly. V ten den odpoledne totiž měli do ulic Olomouce vyrazit kameloti a rozdávat kolemjdoucím speciál 20 let poté, který obsahuje články a fotografie vydávané v prvních dnech záplav roku 1997. Charita tímto způsobem připomněla záplavy na Moravě – katastrofu, jakou Česká republika dosud nepamatuje.

Charita ČR se loučí s Filipínami

Bezmála patnáct milionů korun na obnovu země, přes pět tisíc podpořených rodin a více než osm set farmářů zapojených do zemědělských projektů. Tak by se dalo v hrubých obrysech načrtnout působení Charity ČR na Filipínách po ničivém tajfunu. Pojďme si na následujících řádcích připomenout, jak to celé začalo, jak nedocenitelnou pomoc Charita ČR Filipínám poskytla a zda se jí podařilo dovést vše do zdárného konce. Součástí článku je video s rozhovory o trnité cestě k uzdravení zdevastovaných ostrovů.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Povodně - 20 let poté. Charita vyšle do ulic kameloty.

Dne 10. července 1997, Olomouc je zaplavená. Ve většině částech města nejde proud, nefungují telefony, jsou zastaveny dodávky plynu a někde i vody. Lidem uvězněným v panelácích a na sídlištích chybí kromě potravin a pitné vody také jakékoliv informace. Místní tisk nevychází. „Povodňový zpravodaj“ vymyslí na Charitě v půl čtvrté ráno. Kolem sedmé mají zajištěnou nezatopenou tiskárnu a v podvečer rozvážejí autem i na loďkách prvních 5000 výtisků zpravodaje. Stejné zprávy i snímky si Olomoučtí pročtou a prohlédnou i v pondělí 20 let poté - 10. července 2017. V ulicích města jim povodňový speciál rozdají kameloti.

Prodejna u Samaritána pomůže lidem na Haiti

OLOMOUC - Centrum materiální pomoci Charity Olomouc (CMP) pomůže naplnit kontejner pro Haiti. Díky širokému sortimentu darů v obchůdku u Samaritána poskytne do sbírky pro Haiti šlapací šicí stroje a školní pomůcky pro děti. Současně se obrací na veřejnost s prosbou o zapojení do sbírky a srdečně zve do svých netradičních prostor na Wurmově 11. Návštěvníci tak mohou přispět věcmi, které už nepotřebují, prohlédnout si zboží v obchůdku a zároveň si udělat radost koupí něčeho potřebného sobě či svým blízkým.