Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Návštěvníky Romské poutě sobotní déšť neodradil

Olomouc - Bohatý kulturní a duchovní program přivábil i přes deštivé počasí v sobotu 16. září na Svatý Kopeček u Olomouce na 250 účastníků. Přibližně 50 poutníků se vydalo dopoledne listnatou alejí ze Samotišek k bazilice Navštívení Panny Marie. U Wolkerova kříže na Svatém Kopečku u Olomouce přivítal poté účastníky první římskokatolický kněz romského původu Vojtěch Vágai. Letošní pouť nabídla interaktivní mši za spoluúčasti dětí, malé romské muzeum i oblíbené placky „čurďi marikľi". K tradičním romským symbolům – vlajce, chlebu, solničce, srdci, houslím a holubici míru, přibyly nové – růže a prsten...

Důvod pomáhat v sobě cítíte, nepotřebujete jiný argument

Diecézní charita Brno vyhlásila sbírku na podporu lékařské péče v Kurdistánu. Proč právě v této zemi a proč v době, kdy negativní postoj k uprchlíkům nenechává klidným téměř žádného obyvatele ČR, se dozvíte z rozhovoru s koordinátorem humanitární pomoci Filipem Habrmanem a fotografem Richardem Boudou, kteří společně postiženou oblast navštívili a tuto misi, která umožní díky dárcům vybudovat kliniku a později i nemocnici, realizují.

Tisková zpráva: Podpořte lékařskou péči v Kurdistánu

(BRNO, SHINGAL) Podle oznámení ředitele Diecézní charity Brno, Oldřicha Haičmana, po loňských zkušenostech s lékařskými misemi pro uprchlíky v Řecku se brněnská Charita rozhodla podpořit lékařské středisko v samotném iráckém Kurdistánu. Vyhlašuje peněžitou sbírku na zdravotnický materiál, léky a platy místních lékařů, kteří budou působit v nejvíce zničeném, ale osvobozeném městě Shingal na hranici se Sýrií, kde jakákoliv pomoc zatím chybí. Mimo vládní zdravotnický program MEDEVAC je tak Diecézní charita Brno jedinou českou nestátní neziskovou organizací, která podporuje Kurdistán v oblasti lékařské péče.

Den Charity - tanec, tvoření, měření tlaku a jazzový koncert, tak oslaví Charita své narozeniny

Oblastní charita Jihlava letos slaví už 25. narozeniny. Svou činnost představí na Masarykově náměstí v Jihlavě při tradičním Dni Charity. Podzimní akce pro širokou veřejnost se uskuteční v pondělí 25. 9. 2017. >>>

Lidé ocitající se v bytové nouzi získají střechu nad hlavou

Olomouc - Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky podpořilo v rámci Integrovaného regionálního operačního programu projekt Charity Olomouc „Kde domov můj“. Díky dotaci v celkové výši 8 168 000 korun získala Charita sociální byty pro lidi v obtížných životních situacích. Jedná se především o matky samoživitelky, starší lidi bez příjmu nebo osoby, které dostaly výpověď z bytu, a ocitly se tak bez střechy nad hlavou.

Diecézní charita Brno pomáhá už čtvrt století

Den Charity slaví Charita již od roku 2004. Smyslem této celostátní akce je seznámit veřejnost s posláním, činností a nabídkou služeb a poděkovat za projevenou přízeň.
Den Charity se každoročně koná v průběhu září a října.

Mise na Haiti začíná. Sledujte online deník humanitární pracovnice Kláry. Již brzy

Haiti - Víc jak měsíc stráví v nejchudší zemi západní polokoule – na Haiti – Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Haiti je nestabilní stát, kde nefunguje vláda a ani zdravotní či školský systém. Klára na místě zkontroluje projekty, prostřednictvím kterých Charita s českými dárci pomáhá těm nejchudším Haiťanům. Ještě loni byly v zemi na denním pořádku různé blokády a konflikty, se zvolením nového prezidenta se snad situace zlepšila. Haiti je navíc známé každoročními výskyty hurikánů. Mise v Karibiku potrvá od 19. září do 31. října...

Dejme naději 150.000 lidem bez zdravotní péče. Podpořme lékařskou péči v Kurdistánu

Diecézní charita Brno se od počátku uprchlické krize angažuje v organizování pomoci lidem na útěku před válkou. Na podzim 2015 byla pověřena Charitou ČR, aby koordinovala pomoc uprchlíkům na tzv. Balkánské cestě. V roce 2016 vysílala materiální pomoc na podporu činnosti řecké Charity a ve spolupráci s Masarykovou univerzitou vyslala 17 studentů lékařské fakulty MU a 3 lékaře do uprchlického tábora v Řecku. Nyní se brněnská charita rozhodla pomáhat přímo v ohnisku krize, v iráckém Kurdistánu.

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.

Diecézní charita Brno se bude prezentovat na koncertě Diany Krall v rámci Jazzfestu

Jazzový festival JazzFest Brno pravidelně uvádí slavná jména světového jazzu jakými jsou Bobby McFerrin nebo Gregory Porter. Ve středu 20. 9. 2017 bude na jazzovém festivalu v DRFG aréně zpívat další hvězda jazzové hudby Kanaďanka Diana Krall. Navíc se Jazzfest Brno rozhodl dát tomuto koncertu charitativní rozměr a za svého partnera si vybral Diecézní charitu Brno.