Jsme neziskovka roku 2016!

Děkujeme Vám za podporu!

Truckshow v Šeborově podpořila Nesu

V sobotu 24. 6. 2017 proběhla v Šeborově u Velkého Meziříčí tradiční akce s názvem Truckshow, kterou pořádá firma Dvořák Trucks - Servis s.r.o. Již pátým rokem se pořadatelé rozhodli touto akcí podpořit denní stacionář Nesa, který poskytuje své služby lidem s postižením.

Čtvrtý Květinový den „Adapťáků“ se nesl v duchu středověkém

Uživatelé odlehčovací služby Adapta Jihlava si náramně užili IV. ročník akce, jež tradičně nese název Květinový den. Tentokrát se nesl v duchu středověké slavnosti a místem akce se stal hrad Roštejn. >>>

Oblastní charita Jihlava rozšířila služby pro osoby bojující se závislostí

Oblastní charita Jihlava zahájila provoz adiktologické ambulance, která pomáhá lidem v tíživé životní situaci s řešením jejich problému s návykovým chováním (hazardní hraní, užívání alkoholových i nealkoholových návykových látek). >>>

Uživatelé Rosy podpořili Free Run pěti kilometry

V sobotu 10. 6. 2017 se v Bobrové uskutečnil druhý ročník sportovní akce Free Run. Běh byl koncipován do dvou okruhů po 5 km. Každý účastník si tak mohl vybrat, zda poběží, pojede na kole, či půjde pěšky trasy dlouhé 5, 10, 15, 20 km.

Kupte obrazy o smíření od lidí v nouzi

Koupí obrazů od lidí v nouzi, které byly součástí výstavy v rámci festivalu Meeting Brno v Divadle Husa na provázku, podpoříte vybranou službu Diecézní charity Brno pomáhající lidem v nouzi! Díla vytvořili lidé s mentálním postižením, lidé bez přístřeší, senioři, děti i uprchlíci Podívejte se na obrazy

UV aktivní dekorace rozzářily jihlavský Nízkoprahový klub Vrakbar

V květnu se konal UV workshop realizovaný Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Vrakbar při Oblastní charitě Jihlava. Akce byla zpřístupněna široké veřejnosti a probíhala v tanečním sále zmíněného zařízení, který byl vyzdoben UV aktivními předměty a projekcí. >>>

Problémy dětí v měnící se společnosti

Přednáška významného dětského psychologa a psychoterapeuta Jaroslava Šturmy ve čtvrtek 8. 6. 2017 v 15 hod. v Rodinném centru DAMIJÁN v Třebíči na ulici U Obůrky 953. Vstupné dobrovolné. Srdečně zve Raná péče Třebíč  a RC Damiján.

Charitní dobrovolníci, známe výsledky soutěže!

Soutěž o věcné ceny pro charitní dobrovolníky, kteří měli jakkoli vyjádřit svůj vztah k dobrovolnictví, je u konce. Děkujeme všem za zaslané příspěvky do soutěže. Účastníci zamotali dborné komisi svými dílky hlavu a protože bylo vyhodnocení soutěže opravdu náročné, výsledky jsou k dispozici až nyní. Omlouváme se za zpoždění. Výsledky

Preventivní péče o nohy v Domovince

Jak předejít problémům s kuřími oky či zarostlými nehty? Dozvíte se na přednášce pedikérky Miroslavy Vlachové v úterý 30. 5. 2017 v 10 hod. v Domovince Třebíč na ul.  Gen. Sochora 705. Těšíme se na Vaši návštěvu!

Uživatelky Včely děkují za přání ke Dni matek

Máj - měsíc lásky a probouzejícího se jara symbolizuje nejen lásku mládí, ale připomíná si i její jinou podobu. Druhá květnová neděle coby Den matek patří maminkám, babičkám, ale i všem ženám, které jakýmkoliv způsobem zasahují do citového života mladé generace. Vzpomeňme jen například na vroucí verše básníka Jaroslava Seiferta o mamince, či na vyznání spisovatelky Boženy Němcové své milované babičce.