Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Přidejte se k Národní potravinové sbírce 2017!

Sbírka se koná 11. listopadu ve třech brněnských supermarketech Tesco. Cílem sbírky je vybrat trvanlivé potraviny, které jsou poté distribuovány buď konkrétním rodinám v nouzi nebo jsou využity v charitních službách, které poskytují stravování nebo zázemí pro vaření jako je tomu v Domově sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni nebo ve službách pro lidi bez domova. Uvítáme jakoukoli pomoc v jakýkoli čas. Děkujeme!

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Národní potravinová sbírka pomůže potřebným v Charitě Olomouc

V sobotu 12. listopadu se uskutečnil 4. ročník Národní potravinové sbírky. Charita Olomouc se zapojila do projektu spolu s Potravinovou bankou Olomouckého kraje. Ve dvou supermarketech vybrala od dárců celkem 1.202 kg trvanlivých potravin, což bylo o více než polovinu oproti minulému roku. Potraviny poputují z Charity Olomouc k lidem v azylových domech, seniorům, hendikepovaným, matkám samoživitelkám a rodinám v tísni.

Dvanáct tun z potravinové sbírky na jižní Moravě! Děkujeme!

V sobotu probíhala Národní potravinová sbírka. Diecézní charita Brno se zapojila v 8 supermarketech na jižní Moravě. Od dárců pro lidi v nouzi obdržela 12 tun potravin. Děkujeme!

Národní potravinová sbírka v supermarketech na jižní Moravě

V sobotu 12. listopadu potkají zákazníci ve čtyřech brněnských, dvou znojemských a po jednom hodonínském a břeclavském supermarketu dobrovolníky Diecézní charity Brno, kteří od nich budou příjmat darované potraviny pro klienty charitních služeb. Děkujeme všem, kteří se sbírky účastní.

Hledáme dobrovolníky na Národní potravinovou sbírku 2016

Sbírka se koná 12. listopadu ve dvou brněnských supermarketech. Cílem sbírky je vybrat konkrétní potraviny, které jsou poté distribuovány buď konkrétním rodinám v nouzi nebo jsou využity v zařízeních, které poskytují stravování. Uvítáme jakoukoli pomoc v jakýkoli čas. Děkujeme!

Charita se zapojila do operačního programu FEAD na pomoc nemajetným

Program FEAD

Lidé v nouzi budou od června zdarma dostávat potraviny a další základní potřeby. A to díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“. Potravinové a hygienické balíčky pro sociálně slabé budou distribuovat ve svých regionech jednotlivé místní Charity, které pomohou také odbornou radou.

Národní potravinová sbírka 2015 v jihlavském Tescu

Díky všem dárcům, kteří se v sobotu 21. listopadu zastavili v jihlavském Tescu u košíků Národní potravinové sbírky, se nashromáždilo krásných 1 362 kg potravin pro potřebné, o které se staráme. DĚKUJEME! >>>

Národní potravinová sbírka 2015 i v Třebíči úspěšná

V sobotu 21. 11. 2015 se v celé republice uskutečnil 3. ročník Národní potravinové sbírky. V Třebíči mohli lidé darovat potraviny potřebným v PENNY marketu na Pražské ulici v Borovině, kde sbírku pořádala Oblastní charita Třebíč. Výsledek mile potěšil. Tisková zpráva