Jsme neziskovka roku!

Děkujeme Vám za podporu!

Postní almužna je příležitostí projevit víru skutky

Během Popeleční středy či 1. neděle postní obdrží věřící v kostele papírovou schránku „postničku“, kterou mají po celou postní dobu ve svých domovech. Do schránky vkládají finanční prostředky, které ušetřili odříkáním si během čtyřicetidenního postního období. Darovaný výtěžek poslouží prostřednictvím Charity těm, kteří se nacházejí v tíživé situaci. Doprovodný letáček almužny vybízí věřící slovy Ježíše Krista: „Buďte milosrdní, jako je milosrdný váš nebeský otec.

Doba půstu vybídne k milosrdenství

Arcidiecéze olomoucká - Kdo se modlí, ať se postí. Kdo se postí, ať je milosrdný. To si připomenou od 1. března věřící v Arcidiecézi olomoucké při Postní almužně. V postní době mohou udělat něco pro sebe i pro druhé. Například paní Jana z Olomouce si s mužem a dalšími šesti manželskými páry odříká každý rok část své výplaty. „Částku, kterou nastřádáme, pak všichni vhodíme do společné postní kasičky a věnujeme ji konkrétní rodině v našem okolí, která potřebuje pomoct. Poprvé jsme se spojili před třemi lety. Chtěli jsme přilepšit rodině s dětmi, jejichž tatínek byl nemocný a bez práce,“ říká paní Jana. Jen v Arcidiecézi olomoucké letos ve farnostech a v kostelích rozdají věřícím lidem 24 000 postních krabiček.

ČT vysílala o pomoci Charity v Moldavsku

Pracovníci Charity ČR - Diecézní charity Brno navštívili spolu se štábem ČT nejchudší zemi Evropy Moldavsko. Natáčeli projekty, které zde Charita podporuje - dětské centrum v Benderech v Podněstří a centrum domácí a paliativní péče Hippokrates v Dorotskaja a Gagauzyi. Vznikl tak další díl Křesťanského magazínu, na který se můžete ze záznamu podívat.

Postní almužna v jihlavském a telčském děkanství

Již je znám výtěžek postního snažení farností jihlavského a telčského děkanství. Celkový výtěžek je 60 062 Kč ze 175 postních schránek.
Využití výtěžku dle úmyslů dárců.

Postní almužna 2016 - dobrovolná duchovní formace

Nejen pro věřící, ale také pro všechny, kdo se chtějí přidat, je určeno pozvání k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřekneme, vložíme do papírové pokladničky, tzv. postničky. A tu na konci postu přineseme do kostela. Takto získané prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným.

Postní almužna 2016

Starobylá postní praxe opět umožní lidem za odřeknuté požitky pomoci lidem v nouzi. Postní almužna se koná již sedmým rokem a představuje zcela konkrétní formu prožití půstu i doby v očekávání velikonočních svátků, kdy si připomínáme zmrtvýchvstání Ježíše Krista.

Postní almužna v Brně podpoří charitní služby i syrské uprchlíky

Letošní Postní almužna v Brně skončila výsledkem 68 706 Kč, které se shromáždili ve 182 postních papírových krabičkách. Prostředky budou využity především na pomoc lidem s mentálním postižením a autismem a lidem bez domova nebo syrským uprchlíkům. Děkujeme Vám!

Výsledky Postní almužny 2015 v brněnských farnostech

Formační akce pro věřící a příznivce charity skončila 12. dubna. Doposud známe výsledky z dvanácti brněnských farností, kde se podařilo do 165 postních krabiček shromáždit 50 911 Kč. Sčítání nadále pokračuje. Děkujeme všem, kteří se Postní almužny účastní. >>>

Postní almužna 2015 v brněnské diecézi

Nejen lidé věřící, ale také všichni, kdo se chtějí přidat jsou v roce 2015 zváni k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip ke jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové postní krabičky. A tu na konci postu přinesete do kostela. Tyto prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným >>>

Postní almužna v Brně vynesla přes 40 000 Kč. Děkujeme!

Děti i dospělí z brněnských farností, kteří se zapojili do Postní almužny darovali skrze odříkání požitků 41 635 Kč. Celkem se zapojilo 14 brněnských farností a nejvyšší částku obsahovaly postničky z Brna- Žabovřesk. Peníze pomohou lidem bez domova, Salesiánskému centru mládeže a dětem podporovaným v rámci Adopce na dálku.