V Židlochovicích se chystá zábavné odpoledne pro tříkrálové koledníky

Oblastní charita Rajhrad se rozhodla poděkovat tříkrálovým koledníkům za jejich pomoc během Tříkrálové sbírky formou zábavného odpoledne. Zejména mladší koledníci se mohou vyřádit při nejrůznějších sportovních aktivitách jako je jízda na koloběžkách, chození po laně a další. Přichystáno bude rovněž občerstvení. Akce proběhne 14. a 21. května. Těšíme se na setkání.

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Letošní výsledek Tříkrálové sbírky nás znovu velmi potěšil. Opět byla překonána částka z předchozího roku. Rádi bychom i touto cestou chtěli poděkovat všem, kteří nám pomohli k tomuto úspěchu.

Tříkrálová sbírka se povedla. Děkujeme!

Další ročník koledování Tříkrálové sbírky, největší sbírkové akce v České republice, je za námi. Po dvou týdnech koledování a dvou týdnech rozpečeťování pokladniček známe výsledky charitní tříkrálové koledy v ostravsko-opavské diecézi. Letos byla výrazně překonána hranice 15 mil. korun, které pomohou potřebným a podpoří charitní dílo.

Lidé myslí na druhé. Do Tříkrálové sbírky opět přispěli rekordní částkou

Tříkrálové koledování ve Strážnici

Arcidiecéze olomoucká – Lidé mají otevřená srdce a myslí na druhé. To potvrdila letošní Tříkrálová sbírka, při které lidé z Arcidiecéze olomoucké přispěli koledníkům rekordních 25 905 894 korun (tato částka je zatím orientační). „Všem dárcům patří velký dík. Svěřili Charitě obrovské peníze, za které nyní může udělat spoustu dobra. Je pro nás velkým závazkem nezklamat důvěru těchto lidí a jejich pomoc smysluplně rozdělit mezi potřebné,“ děkuje ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt...

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkrálová sbírka 2017 bude rekordní

Rozpečeťování sbírkových pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 se chýlí ke svému závěru. Ještě pár desítek pokladniček na své otevření sice ještě čeká, již nyní je ale jisté, že bude překonán nejen loňský výnos koledování, ale v rámco ostravsko-opavské diecéze také hranice 15 mil. korun.

Tři králové vykoledovali tři miliony pro pomoc v nouzi

Dárci letošní Tříkrálové sbírky opět ukázali, že jim osudy druhých v nouzi nejsou lhostejné. Součet obsahu všech 493 kasiček, které společně se zhruba 2 000 dobrovolníky s korunkami putovaly okresem Žďár nad Sázavou, činí úctyhodných 3 058 807,00 Kč. Oproti loňskému roku je to o 229 284 Kč více.

Výsledek Tříkrálové sbírky 2017 za Diecézní charitu Č. Budějovice

V neděli skončila Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem dárcům a koledníkům Diecézní charity České Budějovice. Výsledek je 179 530 Kč. Informaci o tom, na co budou peníze použity, naleznete v tomto článku.