Poděkování organizacím, které pomáhají Charitě v Brně s poděkováním tříkrálovým koledníkům.

Chystáte se na tříkrálovou koledu v lednu 2018 na Brněnsku, a máte rádi dovádění na trampolínách nebo Vás zajímá zábavné poznávaní přírody a vědy o ní? Pak se máte nač těšit. Rodinné centrum Bongo a VIDA! science centrum obdarovali brněnskou Tříkrálovou sbírku volnými vstupenkami pro poděkování koledníkům. Děkujeme!

Oceněný M. Navrátil: Dali jsme charitativní rozměr zapomenutému lidovému zvyku

Marek Navrátil přebírá ocenění. Foto: Pavel Langer, Člověk a víra

Celých 19 let. Tak dlouho stojí v čele Tříkrálové sbírky – největší charitativní veřejné sbírky v ČR Marek Navrátil, koordinátor sbírky a ředitel Charity Konice.  Začátkem července jej za jeho dlouholetý přínos potřebným ocenila Česká biskupská konference. Pamětní medaili obdržel při Večeru lidí dobré vůle na Velehradě.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Králové po celý rok

Koledníčci Tříkrálové sbírky v lednu navštěvují domácnosti, žehnají jim a přejí štěstí a zdraví jejich obyvatelům. Malé koledníčky, převlečené za Tří krále z Dálného východu, v zimě hřeje pocit z dobře odvedené práce. V Oblastní charitě Rajhrad jsme si počkali na teplejší dny, abychom jim patřičně poděkovali za jejich pomoc.

V Židlochovicích se chystá zábavné odpoledne pro tříkrálové koledníky

Oblastní charita Rajhrad se rozhodla poděkovat tříkrálovým koledníkům za jejich pomoc během Tříkrálové sbírky formou zábavného odpoledne. Zejména mladší koledníci se mohou vyřádit při nejrůznějších sportovních aktivitách jako je jízda na koloběžkách, chození po laně a další. Přichystáno bude rovněž občerstvení. Akce proběhne 14. a 21. května. Těšíme se na setkání.

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Letošní výsledek Tříkrálové sbírky nás znovu velmi potěšil. Opět byla překonána částka z předchozího roku. Rádi bychom i touto cestou chtěli poděkovat všem, kteří nám pomohli k tomuto úspěchu.

Tříkrálová sbírka se povedla. Děkujeme!

Další ročník koledování Tříkrálové sbírky, největší sbírkové akce v České republice, je za námi. Po dvou týdnech koledování a dvou týdnech rozpečeťování pokladniček známe výsledky charitní tříkrálové koledy v ostravsko-opavské diecézi. Letos byla výrazně překonána hranice 15 mil. korun, které pomohou potřebným a podpoří charitní dílo.

Lidé myslí na druhé. Do Tříkrálové sbírky opět přispěli rekordní částkou

Tříkrálové koledování ve Strážnici

Arcidiecéze olomoucká – Lidé mají otevřená srdce a myslí na druhé. To potvrdila letošní Tříkrálová sbírka, při které lidé z Arcidiecéze olomoucké přispěli koledníkům rekordních 25 905 894 korun (tato částka je zatím orientační). „Všem dárcům patří velký dík. Svěřili Charitě obrovské peníze, za které nyní může udělat spoustu dobra. Je pro nás velkým závazkem nezklamat důvěru těchto lidí a jejich pomoc smysluplně rozdělit mezi potřebné,“ děkuje ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt...