Tříkrálová koleda je dar

Paní Růžena, rodačka ze Žďáru nad Sázavou, se narodila v první polovině minulého století. Sama sebe s úsměvem nazývá „vetchou stařenkou“, ačkoliv tak vůbec nevypadá. Začátkem ledna ji navštívila tříkrálová výprava Oblastní charity Žďár nad Sázavou, aby jí společně s jejich velbloudím doprovodem zpestřila dopoledne a zanotovala známou koledu „My tři králové jdeme k Vám“.

Ve žďárské Charitě díky Tříkrálovce již léta funguje dobrovolnické centrum

Z darů Tříkrálové sbírky podporuje Oblastní charita Žďár kromě jiného také chod svého dobrovolnického centra KAMBALA, které umožňuje motivovat, vzdělávat a koordinovat dobrovolníky při práci v charitních službách. Jednou z dobrovolnic je také Kika.

Nezáleží, jak je hora vysoká

Charitní pečovatelská služba v Brně, kterou podporuje také Tříkrálová sbírka, ročně poskytne pomoc více než 130 lidem, zejména seniorům. Jarmila Vespalcová je jednou z nich. Ve svých 83 letech stále srší energií, zkušenostmi a nesmírně obohacujícími vzpomínkami na svůj život i zálibu v horolezectví. Díky pracovnici pečovatelské služby se přihlásila také do fotografické soutěže a snímky jejím okem porotu zaujaly natolik, že za ně získala ocenění.

Díky Tříkrálové sbírce charitní Klubu Čas v Tišnově chrání děti a mládež před nástrahami ulice

Jedněmi z těch, kteří navštěvují Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež KLUB ČAS tišnovské Charity, jsou čtyři sourozenci ze sociálně slabé rodiny, která zvládá obstarat základní rodinné potřeby, ale mnoho aktivit pro děti je pro ně nad rámec rodinného rozpočtu.

Díky Tříkrálové sbírce v rajhradském hospici mohou lidé dožít svůj život bezbolestně a důstojně

V rajhradském hospici usilují o to, aby slova z úst Jana Wericha - „Život vždycky stál a stojí a bude stát za to, aby byl dožit. Ono se s ním popravdě ani nic víc dělat nedá.“ - byla u každého pacienta naplňována co největší kvalitou i v posledních chvílích života.

Tříkrálová sbírka na Břeclavsku dává střechu nad hlavou

Paní Růženka se v seniorském věku z nenadála ocitla ve finanční nouzi bez střechy nad hlavou. Využila pomoci Azylového domu Oblastní charity Břeclav. Strávila zde pět let a nyní to vypadá na šťastný konec.

Služba osobní asistence v Dačicích může pomáhat lidem i díky Tříkrálové sbírce

Výtěžek Tříkrálové sbírky, jež probíhá v regionu Oblastní charity Jihlava, putuje i na podporu služby Osobní asistence Dačice. Tato služba pomáhá lidem, kteří mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, chronického onemocnění nebo vysokého věku. Bez této služby si svůj život nedokáže představit mnoho lidí se zdravotním postižením už od šesti let věku ale i mnoho seniorů.

Tábor pro děti, které by bez podpory z Tříkrálové sbírky nikam nejely

Desetiletý Honzík bydlí se svojí maminkou již ve čtvrtém azylovém domě. Nikdy na táboře nebyl, prázdniny trávil s maminkou a dalšími dvěma mladšími sourozenci doma, většinou u televize.

Hodonínská Charita díky Tříkrálovce dává matkám s dětmi v tísni novou šanci

Renata se narodila jako čtvrté nechtěné dítě. Její tři starší bratři měli jiného otce, tak ji nikdy mezi sebe nepřijali. Renatin otec byl alkoholik a gembler, a stáhnul k tomu i matku. Chlapci postupně dospívali a odcházeli z domova. O svou mladší sestru neměli zájem. Tak se z Renaty stalo dítě ulice.

Znojemská Charita rozdává naději rodinám. Díky Tříkrálové sbírce.

Paní Marta je maminkou syna Ivana s tělesným a mentálním postižením, o kterého pečuje úplně sama. V době, kdy se obrátila na službu Rodinný sociální asistent znojemské Charity, nedostávala všechny dávky státní sociální podpory a i přes zjevné postižení nezískal její syn průkaz ZTP/P ani žádný příspěvek na podporu mobility.