Ve žďárské Charitě díky Tříkrálovce již léta funguje dobrovolnické centrum

Z darů Tříkrálové sbírky podporuje Oblastní charita Žďár kromě jiného také chod svého dobrovolnického centra KAMBALA, které umožňuje motivovat, vzdělávat a koordinovat dobrovolníky při práci v charitních službách. Jednou z dobrovolnic je také Kika.

„Příležitostně pomáhám na nárazových akcích či pravidelně navštěvuji seniory z bystřické charitní Pečovatelské služby, pro které chystám různá zábavná či tematická odpoledne. Je krásné, když vidíte jejich tváře plné nefalšovaného štěstí. A nic vám nenahradí ten hřejivý pocit u srdce, když odcházíte a oni se zeptají, kdy je opět navštívíte. Popravdě se mi od nich nikdy nechce odejít, proto, si s nimi povídám tak často, jak jen to jde,“ říká dobrovolnice Kika.

„Mrzí mě někdy fakt, že v dnešním světě je málo lidí, kteří jsou schopni konat něco bez ohledu na výši finančního ohodnocení. Myslím, že čin konaný s láskou bez ohledu na výdělek, avšak s pravou láskou k bližnímu, je ta nejhezčí věc, která může být. Sice pracujete zadarmo, dá vám to však pocit naplnění, který vám nikdo nemůže vzít. A lidé, pro které konáte tento dobrý skutek, jsou rádi, když s nimi strávíte svůj čas,“ dodává.

Kika pravidelně začátkem ledna navštěvuje seniory se svými kamarády také v rámci Tříkrálové sbírky a nese jim požehnání do nového roku. Tři králové podle ní totiž nejsou jen o vybírání peněz, ale především o šíření radosti.

„Přála bych si, aby bylo více lidí, kteří by svůj volný čas raději trávili konáním dobrých skutků naplňujících jak je tak i lidi kolem nich. Ráda bych jim vzkázala, že pokud chtějí i oni dělat něco, co je bude opravdu naplňovat, ať se stanou dobrovolníkem!“ uzavírá Kika.

O dobrovolnický management se stará v Diecézní charitě Brno každá z 9 oblastních Charit a ročně tak umožní pomáhat 500 dlouhodobým dobrovolníkům a 12 000 dobrovolníkům pro nárazové sbírkové akce.

Přehled aktuálního využití Tříkrálové sbírky

Děkujeme koledníkům, dárcům a řadě dalších pomocníků za podporu Tříkrálové sbírky