Pošlete prvomájovou PUSU! Pomůže Charitě i proti koronaviru
1. května 2020 Aktuálně

Pošlete prvomájovou PUSU! Pomůže Charitě i proti koronaviru

Symbolicky 1. května spouští iniciativa Šijeme roušky v Brně e-shop www.pusu.cz s rouškami s nápisem PUSU! Vytvořil je brněnský street artista Timo a výtěžek z jejich prodeje podpoří služby Diecézní charity Brno a lidi, kterým pomáhá.

„Diecézní charitě Brno jsme od začátku koronakrize dodali okolo 3 000 roušek, které ušila naše dobrovolnická iniciativa. Ochranné pomůcky už jsou snad všude zajištěné, proto jsme se rozhodli udělat další krok a podpořit pomoc lidem v nouzi i finančně,“ vysvětlila Zdeňka Kocábová z Šijeme roušky.

Roušky PUSU! navrhl brněnský street artista Timo a jsou poděkováním za příspěvek ve výši 200,- Kč. Z ochranné pomůcky se tak stává i stylový doplněk, který nejen chrání, ale může i pobavit a navíc pomůže zajistit brněnské Charitě služby pro seniory, péči o nevyléčitelně nemocné, pomoc lidem s postižením, lidem bez domova a dalším ohroženým skupinám.

„Toto je jeden z projektů ukazující nejen úžasnou kreativitu lidí, ale hlavně ochotu spojit se a pomoci tam, kde je potřeba. Kromě konkrétní materiální pomoci, nám to dává i obrovskou energii a pocit, že v tom nejsme sami a že naši práci společnost vnímá a oceňuje ji. Že našich 1 300 zaměstnanců v přímé péči, kteří při vypuknutí krize ještě zvýšili svoje úsilí, je hrdiny nejen pro nás a klienty,“ zhodnotil vznik e-shopu Oldřich Haičman, ředitel Diecézní charity Brno. Finanční pomoc se teď stává pro charitní služby obrovským tématem, protože je potřeba pokrýt zvýšené náklady vzniklé v souvislosti s nouzovým stavem.

Více informací o projektu:

Foto: ©Vladimír Kiva Novotný