Koláč pro hospic 2019

Podpořte naši

hospicovou péči

9. 10. 2019

Benefiční koncert Svítání podpoří služby pro seniory. Vstupenky již v prodeji!

Jedinečným koncertem, který odehraje 30.9. kapela Svítání s orchestrem brněnské konzervatoře a sborem při katedrále sv. Petra a Pavla, získá Diecézní charita Brno finance na služby pro seniory, které poskytuje ve městě Brně.

Vystoupí

• SVÍTÁNÍ
  • Symfonický orchestr Konzervatoře Brno a Pěvecké sdružení Magnificat pod vedením Petra Kolaře
    Dirigent: Stanislav Kummer

1_7-PDF_plakát finál.pdfKdy a kde

• 30. září 2015 v 19 hod.
  • Katedrála sv. Petra a Pavla

Proč a za kolik

• Výtěžek je určen na pomoc seniorům.
  • Vstupné 250,- Kč.

Předprodej vstupenek

• recepce Diecézní charity Brno, tř. Kpt. Jaroše 9, Brno
  • prodejna Donum, Petrov 9, Brno
  • rezervace vstupenek: benefice@brno.charita.cz

Služby, které benefiční koncert podpoří

Rozhovor s vedoucím souboru Jiřím Fadrným

Jak byste charakterizoval Svítání, čím je kapela jedinečná?
Svítání je soubor, jenž překračuje hranice žánrů. Zprvu jsme vyšli z klasického folku, ale postupem času přibyly nástroje jako violoncello, cimbál, akordeon, harfa, příčná flétna, bicí a v neposlední řadě rovněž realizujeme projekty se symfonickými tělesy, kupříkladu s Filharmonií Hradec Králové, Symfonickým orchestrem Konzervatoře Brno či letos v prosinci s Komorní filharmonií Pardubice. V případě koncertů s orchestrálním doprovodem nejde jen o laciné využívání moderních trendů, v nichž orchestr tvoří pouze efektní doplněk, ale o plnohodnotnou spolupráci, kdy písně dostanou zcela nový nádech.

Hrajete benefiční koncerty často a proč?
Koncerty ve prospěch různých dobročinných organizací hráváme už mnoho let, důvodů je vícero. Podpoříme dobrou věc, pomůžeme jí v publicitě a rovněž se dostaneme před nové publikum, které bývá na podobných akcích velmi vstřícné. Jde zkrátka o přínosnou spolupráci pro všechny zúčastněné.

Jaký koncert čeká diváky 30. září na Petrově?
Časně podzimní koncert v brněnské katedrále bude výjimečný právě spoluprací se Symfonickým orchestrem Konzervatoře Brno pod vedením prof. Stanislava Kummera a rovněž zapojením výborného místního Dómského sboru pod vedením dirigentova kolegy a jednoho z nejlepších brněnských varhaníků, Petra Kolaře. Zazní písně Svítání v provedení, které naši posluchači ještě neslyšeli. Na tuto spolupráci se velmi těšíme a věříme, že katedrála i přes svou velikost bude praskat ve svých kamenných švech.

Rozhovor připravila: Diana Tuyet-Lan Kosinová

Foto: A. Rybák