Koláč pro hospic 2019

Podpořte naši

hospicovou péči

9. 10. 2019

Díky firemním dobrovolníkům voní náhradní bydlení pro klienty sv. Michaela barvou i čistotou

Klávesnice a monitory vyměnili zaměstnanci firem RedHat a AT&T za kbelíky s barvou, válečky a štětky. Svým úsilím a ochotou pomoci pomohli připravit nové pokoje pro klienty Chráněného bydlení sv. Michaela. Budovu v Žabovřeské ulici, v níž osm klientů s mentálním postižením bydlí, čeká náročná a rozsáhlá přestavba. Po rekonstrukci se však nejen obyvatelé chráněného bydlení, ale i zaměstnanci mohou těšit na moderní prostředí i výtah.

Dobrovolníci z RedHatu za jediný červencový den vymalovali všechny pokoje, včetně kuchyně a dvou koupelen. Zaměstnanci společnosti AT&T se pak postarali o druhý nátěr tam, kde to bylo nutné, a nebáli se pustit ani do úklidu po malování.

Klienti chráněného bydlení se do náhradního domu v Měříčkově ulici v Řečkovicích přestěhují ve druhém srpnovém týdnu. V novém domově zůstanou až do skončení oprav budovy v Žabovřeské ulici.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do malování, příprav a především úklidu a přispěli tak k tomu, že se budou v novém prostředí klienti Chráněného bydlení sv. Michaela cítit jako doma.