Koláč pro hospic 2019

Podpořte naši

hospicovou péči

9. 10. 2019

Domácí hospicová péče pomáhá těžce nemocným. Podpořte ji a vychutnejte si lahodný koláč

Přijďte podpořit služby domácího hospice, který zřizuje Diecézní charita Brno, a vychutnejte si lahodný koláč. Zúčastněte se 3. 10. 2018 tradiční každoroční sbírky na podporu hospicové a paliativní péče nazvané Koláč pro hospic. Výměnou za doporučený příspěvek 40 korun do charitní kasičky obdržíte sladký koláč, originální odznáček nebo jiný drobný suvenýr. V charitních červených stáncích také zjistíte, jak funguje domácí hospicová péče, kdo jsou její klienti a kde všude tato služba pomáhá.

Sbírka se letos koná ve všech regionech na území brněnské diecéze. Výtěžek sbírky z každého regionu tak poputuje na podporu hospicové služby v dané oblastní Charitě. I v letošním roce navštíví dobrovolníci a zaměstnanci Charity s kasičkami také jednotlivé firmy, které s Diecézní charitou Brno navázaly spolupráci.

Koláče pro sbírku značky Odkolek, které dostanou štědří dárci za příspěvek do kasičky, dodala společnost United Bakeries. Ke sladkému pečivu patří také výtečná káva. V Brně si ji mohou zájemci zakoupit na prodejních místech společnosti Kofi Kofi, která bude u příležitosti sbírky a Týdne kávy nabízet speciální charitativní nápoj – Diecézní kapučíno.

V letošním roce také poprvé mohou dárci přispět do sbírky prostřednictvím bezkontaktních platebních terminálů.

Hospicová péče vychází z úcty k životu a k člověku jako jedinečné a neopakovatelné bytosti. Jejím cílem není jen prodlužování pacientova života, zároveň usiluje o udržení co nejvyšší kvality života nevyléčitelně nemocných. „Přáli bychom si, aby umírání nebylo vnímáno ve společnosti odtažitě. Chceme, aby pacienti mohli závěr života prožívat důstojně, v prostředí, které znají, v přítomnosti svých blízkých a milující rodiny. Všem, kteří podporují hospicovou a paliativní péči, děkujeme také za to, že pomáhají rozšiřovat povědomí o těchto stále potřebnějších službách,“ komentuje další ročník sbírky ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Výtěžek sbírky poputuje na provoz a rozvoj hospicových služeb Diecézní charity Brno a na nákup vybavení a kompenzačních zdravotních pomůcek pro pacienty.

Místa, kde najdete naše charitní stánky:

Brno

• roh ulic Česká a Joštova, Brno (7:30-16:00)
  • Mendlovo náměstí, Brno (7:30-16:00)
  • Zelný trh (stánek Dobrokávy), Brno (9:00-16:00)