Koláč pro hospic 2019

hospicovou péči

9. 10. 2019

Po stopách brněnského Dne Charity

Během Dne Chyrity v Brně rozdávaly obrovolnice - studentky gymnázia a střední odborné školy pedagogické kolemjdoucím malou pozornost, kterou věnovala Charitě firma Biogena. V odpoledních hodinách následoval na Moravském náměstí happening, jehož výsledkem byl barevný řetěz papírových stop.

Na každou papírovou stopu mohli návšetvníci charitního stánku na Moravském náměstí napsat krátké přání pro lidi v nouzi. Ve výsledku se sešlo okolo stovky popsaných papírových stop. Děkujeme za zapojení do akce a za přání!

Děkujeme studentkám Cyrilometodějského gymnázia a střední odborné školy pedagogické Brno!

Děkujeme firmě Biogena za dar v podobě porcovaných ovocných čajů!

Den Charity slavili také dnem otevřených dveří v Chráněném bydlení sv. Michaela

hlavicka Den Charity

Co je to Den Charity?

Den Charity je celostátní akce, která probíhá v průběhu měsíce září a počátkem října 2016, během které pořádají místní Charity osvětové a kulturní akce. Cílem kampaně je poděkovat za celoroční podporu příznivcům Charity, seznámit širokou veřejnost s činností a posláním Charity, případně představit zájemcům jednotlivá pracoviště a charitní zařízení, ale třeba také poradit či nasměrovat jedice v těžkých životních situacích.

Den Charity probíhá již od roku 2004. Každoročně připadá na 27. září, den připomínky sv. Vincence z Pauly. Konkrétni akce se konají vždy v termínu, který vyhovuje místním charitám.