Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Den matek v Domově sv. Markéty

Přijďte s námi oslavit Den matek do Domova sv. Markéty ve Staňkově ulici 47. Akce začíná v úterý 14. května 2019 od 15:30 hodin. Děti z Domova sv. Markéty si připravily krátký program pro své maminky, které potěší na závěr také malým dárkem.

Přijďte s námi oslavit tento významný den. Těšíme se na vás!

Velikonoční přání

Klidné prožití velikonočních svátků přeje Diecézní charita Brno.

Festival Mozaika

Barevné střípky mozaiky představující témata ze sociální oblasti již zanedlouho zaplní Místodržitelský palác na Moravském náměstí v Brně. Od 9. do 11. 4. 2019 se v jeho prvním patře uskuteční první ročník Festivalu Mozaika. Zájemci se na novém festivalu sociálních služeb dozví například jak se dostat z dluhové pasti, nahlédnou za dveře cizinecké poradny nebo si poslechnou svědectví lidí s duševním onemocněním.

Místo: Místodržitelský palác, Moravské nám. 1a, Brno
Termín: 9. 4. 2019, 13:43 — 11. 4. 2019, 13:43

Kvalitu do charitních služeb přináší síť manažerů. Podporují celou škálu pracovníků

Sociální služby poskytované Charitou prochází stálým vývojem. Změny již zanedlouho přinesou vyšší kvalitu a na tento proces v Diecézní charitě Brno již více než půl roku dohlíží metodičtí pracovníci kvality. Cílem jejich práce je rozvoj kvality služeb a revize vnitřních pravidel v sociálních službách tak, aby se zvýšila nejen jejich kvalita ale zároveň i kompetence a dovednosti samotných pracovníků služeb, kteří se na tomto procesu aktivně podílí.

Naše sestry se připojují ke stávkové pohotovosti

Naše charitní zdravotní sestry se připojují ke stávkové pohotovosti sester v domácí péči. Bojují za lepší podmínky při péči o nemocné a za to, aby DOMÁCÍ PÉČE NEZANIKLA.

Stávka sester: Červenou mašličkou upozorňují na krizi ve financování péče o pacienty

Drobná červená mašlička, velký symbol toho, jak jsou zdravotní sestry svázané s pacienty, kteří je potřebují, se od úterý 2. dubna stane znakem sílící nespokojenosti zdravotníků s podfinancováním jejich práce.

V Brně se poprvé uskuteční Festival Mozaika věnovaný sociálním službám