Koláč pro hospic 2019

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pečuji doma - a co s tím?

Pečujete o blízkou osobu? Víte, na co máte nárok, jaké kompenzační pomůcky péči usnadní a kde je získat? Kdo Vám pomůže, když dochází síly? Zveme Vás na setkání pečujících osob ve středu 19. 6. 2019, kde se o tom bude mluvit. Plakátek

Výtěžek Postní almužny poputuje na nákup polohovacích lůžek i na pomoc na Ukrajině

Nová polohovací lůžka pro Hospic sv. Josefa v Rajhradě, antidekubitní matrace pro klienty Domova pokojného stáří Kamenná, a pomoc pro matky s dětmi i humanitární pomoc pro děti ulice, rodiny a seniory na Ukrajině. Všechny tyto a mnoho dalších projektů podpoří z výtěžku Postní almužny Diecézní charity Brno.

Sbírka potravin vynesla na pomoc lidem v nouzi přes šest tun jídla a drogerie

Od těstovin a konzerv, přes mýdla a dezinfekce až po dětské plenky – takovými produkty se v sobotu 18.5.2019 zaplnily dobročinné nákupní košíky. Na sedmi místech v brněnské diecézi vybírali dobrovolníci potraviny i hygienické prostředky, které prostřednictvím potravinových bank pomohou klientům charitních služeb. V jediném jarním dni tak nakupující přispěli na pomoc lidem v nouzi více než šesti tunami jídla a drogistických produktů.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Den matek v Domově sv. Markéty

Přijďte s námi oslavit Den matek do Domova sv. Markéty ve Staňkově ulici 47. Akce začíná v úterý 14. května 2019 od 15:30 hodin. Děti z Domova sv. Markéty si připravily krátký program pro své maminky, které potěší na závěr také malým dárkem.

Přijďte s námi oslavit tento významný den. Těšíme se na vás!