Darování ze závěti

Lidé, kteří vyřeší své záležitosti, se dožívají vyššího věku.

Pro koho je darování ze závěti vhodné:

• Lidé, kteří nemají dědice a jejich majetek by zbytečně propadl státu.
  • Lidé, kteří celoživotně podporovali charitu dary či dobrovolnictvím – chtějí tedy svým způsobem pomáhat i po smrti.
  • Lidé, kteří si přejí, aby jejich odkaz přetrval.
  • Lidé, kteří již zabezpečili své dědice a chtějí část majetku věnovat na účel, v němž spatřují smysl.

Proč myslet v závěti na Charitu:

Váš dar ze závěti je pro nás mravní závazek pokračovat v práci, kterou děláme. Svým darem totiž vyjadřujete naprostou důvěru a souznění s naším posláním. Tento vztah je pro nás tak důležitý, že uděláme vše pro to, aby nebyl narušen.

Sepsáním poslední vůle máte příležitost sami určit, jak bude naloženo s vaším majetkem. Kromě toho, že každému z rodiny darujete přesně to, co chcete, máte možnost pak pomoci i dobré věci.

Darováním ze závěti můžete podpořit naši Charitu. Tento způsob daru není jen pro velmi majetné lidi. Každý dar má velký význam a organizaci, které důvěřujete a jejíž činnost je blízká vašemu srdci, lze odkázat i menší finanční částku. Sepsání závěti zatím v Česku není zvykem. Často se proto stává, že lidé, kteří nemají dědice ani sepsanou závěť, ponechávají celý svůj majetek státu. V roce 2016 takto připadlo státu bezmála 260 milionů korun.

Kontaktujte nás

Rádi poskytneme rady, postup, případně sami náležitosti vyřídíme, pokud chcete darovat tímto způsobem.

Pro bližší informace kontaktujte Bc. Katarínu Durkáčovou, oddělení kanceléře ředitele.