Koláč pro hospic 2019

Podpořte naši

hospicovou péči

9. 10. 2019

Poslední mezinárodní setkání projektu SEAM proběhne ve městě  Amarante v Portugalsku

Zástupci sedmi partnerských organizací se v období od 29. května do 1. června 2016 setkají v portugalském městě  Amarante, aby zakončili společná setkávání v rámci dlouhodobého projektu, nesoucí název SEAM.

foto seam brnoJedná se tak již o poslední projektové setkání. Realizátoři a zástupci všech partnerských organizací připravili v prvotních fázích projektu metodiku a aktivity, jež byly v průběhu celého projektu realizovány a testovány na vzorku osob, tzv. zástupců znevýhodněné skupiny osob nad 50 let věku v oblasti zaměstnávání. Hlavním cílem posledního setkání tak bude tzv. doladění veškeré dosavadní práce a vytvoření uceleného výstupu.

Všechny tyto ověřené materiály pak budou moci organizace, zabývající se podporou mezinárodní mobility v oblasti zaměstnávání osob nad 50 let věku, následně využít v praxi k rozvoji svých služeb.

Výcvikové, respektive testovací kurzy se konají postupně ve všech zemích jednotlivých partnerský organizací projektu. Dané výsledky umožní vznik komplexní metodiky, nesoucí v sobě vzájemné a ověřené poznatky a zkušenosti, získané a zpracované v rámci 24-měsíčního projektu. Díky projektu se partnerské organizace zároveň naučily tyto poznatky účinně zavádět do praxe.

I při posledním setkání v Portugalsku tedy realizátoři projektu aplikují a zároveň otestují vytvořené metody, již osvědčené ze setkání v ostatních zemích partnerských organizacích, při vzdělávání osob na místní úrovni.

"SEAM: sociální vzdělávání dospělých prostřednictvím Mobility" je dvouleté strategické partnerství na mezinárodní úrovni v rámci 7 zemí: Asociación Gantalcalá (Španělsko) , Innovative Community Centres Association (Bulharsko), Diecezní charita Brno (Česká republika), Passaggi onlus (Itálie), Latvian Adult Education Association (Lotyšsko), Municipio de Amarante (Portugalsko) a Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo v medgeneracijsko sožitje (Slovinsko). Projekt je financován v rámci Erasmus +, který je programem Evropské Komise v rámci Klíčové akce 2 (KA2). Projekt má svůj newsletter, který můžete odebírat. Více informací získáte na webových stránkách: www.seamproject.eu nebo můžete kontaktovat místního partnera projektu ve Vaší zemi.