Setkání, ze kterých se stala tradice. Tři krále přijala ombudsmanka i rektor Masarykovy univerzity

Každý rok, vždy v první lednový týden. Ze setkání králů s milými hostiteli z významných institucí je již příjemná tradice. Hned v první den sbírky delegaci králů z vedení Diecézní charity Brno přivítal rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek na prvním novoročním setkání zaměstnanců univerzity.

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.

Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky opět přináší požehnání do domovů a solidaritu s potřebnými

Tisíce dobrovolníků si již v první lednový den nového roku nasadí na hlavu královskou korunu a navštíví domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky. Koledovat budou v období od 1. do 14. ledna 2019, lidé budou mít možnost přispět také na stáncích. V nadcházejícím devatenáctém ročníku tradiční sbírky opět dárci podpoří činnost Charity na území celé republiky, pomohou lidem v nouzi, seniorům, rodinám, lidem bez domova, s mentálním či fyzickým postižením a mnoha dalším ohroženým skupinám.

Galerie U Tří králů přivítala na pět stovek účastníků

Olomouc – Téměř pět stovek účastníků se sešlo v sobotu 17. března na akci Den pro malé i velké krále v Olomouci. Akce se stala již každoročním tradičním poděkováním všem tříkrálovým dobrovolníkům Charity Olomouc za obětavost a nasazení v Tříkrálové sbírce. Po mši svaté v klášterním kostele Neposkvrněného početí Panny Marie následovalo předání cen vítězům výtvarné soutěže v prostorách kina Metropol, tombola pro děti se vstupenkami na nejrůznější zábavné i sportovní akce a výstava vítězných děl v galerii „U Tří králů“ v dominikánském klášteře.

Pomáháme rodině z Oleksovic

Vážení přátelé, v Oleksovicích na Znojemsku se stalo velké neštěstí, při kterém zemřely tři děti. Podrobnosti jsou v článku Znojemského deníku. Chtěli bychom Vás informovat, že jsme panu starostovi pro tuto rodinu nabídli pomoc materiální (oblečení, deky, boty, potraviny...) a finanční z Tříkrálové sbírky. Moc děkujeme za vaši pomoc.více

Známe konečné výsledky Tříkrálové sbírky 2018 v brněnské diecézi.

Diecézní charita Brno děkuje za rekordní výtěžek letošní Tříkrálové sbírky 26.170.085 Kč! Do 18. ročníku této sbírky na pomoc potřebným se v brněnské diecézi zapojilo přes 15 000 dobrovolníků. Koledníci v tradičním přestrojení za Tři krále vybírali peníze od 2. do 14. ledna do 4911 úředně zapečetěných pokladniček. Diecézní charita Brno děkuje všem, kteří podpořili tuto akci a tím pomohli pomáhat brněnské Charitě starat se o více než padesát tisíc potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Děti z Azylového domu koledovaly v Nákupním centru Královo Pole

Tříkrálová sbírka neprobíhala pouze na ulicích, ale také v nejrůznějších institucích a nákupních střediscích. Jedním takovým příkladem je koledování dětí z Azylového domu - Domova sv. Markéty v Nákupním centru Královo Pole v Brně. Koledníci odcházeli se spoustou zážitků a s výtěžkem 13 255 Kč. Byl to již několikátý ročník této akce na tomto místě. Charita Brno a Azylový dům děkuje Nákupnímu centru Královo Pole za možnost využívat jeho zázemí. Děkujeme rovněž dárcům.

Tříkrálové příběhy, které nás táhnou vpřed

Koledování je výjimečná událost. Je to čas plný překvapení a dobré nálady. Je pravda, že ne všechny dveře jsou pro koledníky otevřeny a není samozřejmostí, že by všechny domácnosti pochopily přínosy Tříkrálové sbírky. Možná i díky tomu pak vyniknou příběhy, kdy se lidé zachovají skutečně lidsky.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.