Záměry Tříkrálové sbírky 2020

• Oblastní charita Blansko

• Podpora Mobilního hospice sv. Martina

770 000 Kč
    • Charitní záchranná síť - pomoc nejpotřebnějším v regionu ve spolupráci s farnostmi, městy a obcemi

400 000 Kč
    • Podpora rodin s dětmi v nouzi

150 000 Kč
    • Pomoc seniorům a zdravotně postiženým

80 000 Kč
    • Rozvoj půjčovny kompenzačních pomůcek

• Oblastní charita Jihlava

• Centrum sociálních služeb Mahenka - Podpora investičního záměru na rekonstrukci budovy Mahenova 16 -  úprava prostor pro služby Bárka – domácí hospic, odlehčovací službu Adapta a NZDM Vrakbar

60 000 Kč
    • Osobní asistence a Šatník Dačice - Zlepšení materiálních podmínek a pokrytí provozních nákladů na službě osobní asistence a šatníku v Dačicích.

100 000 Kč
    • Dobrovolnické centrum - Zajištění materiálu a provozních nákladů střediska Dobrovolnické centrum.

50 000 Kč
    • Posílení vozového parku terénních služeb - Zkvalitnění terénních služeb pečujících zejména o seniory, a to formou nákupu automobilů pro lepší dostupnost služeb.

50 000 Kč
    • Podpora terénních služeb - Na podporu služeb pro potřebné skupiny osob v našem regionu, zejména ve venkovských oblastech.

• Oblastní charita Rajhrad

• Vybudovat velmi potřebný nový výtah v budově hospice sv. Josefa pro přemisťování hospicových rnpacientůrn

• Rekonstruovat některé vícelůžkové hospicové pokoje na jednolůžkové

• Rekonstruovat některé vícelůžkové hospicové pokoje na jednolůžkové

200 000 Kč
    • Pořídit zdravotní a kompenzační pomůcky a pomůcky pro manipulaci s imobilními klienty

• Oblastní charita Tišnov

• Pečovatelská služba-podpora terénní formy služby formou rozvoje a případného rozšíření služby tak, abychom mohli poskytnout péči většímu počtu klientů a zvýšit kvalitu poskytovaných služeb.

50 000 Kč
    • Chráněné bydlení a Sociální rehabilitace Skryje - podpora lidí s mentálním postižením v kombinaci s postižením fyzickým. Cílem je poskytnout pomoc lidem, kteří svoji situaci nemohou řešit sami, podpořit je při jejich seberealizaci a rozvoji  individuálních schopností. Prostředky využijeme zejména na pořízení vybavení chráněného bydlení a zvyšování kvality poskytovaných služeb.

50 000 Kč
    • Charitní ošetřovatelská služba - podpora charitní ošetřovatelské služby, poskytující zdravotní péči v domácím prostředí, dofinancování osobních a provozních nákladů.

100 000 Kč
    • Domácí hospicová péče - podpora a rozvoj domácí hospicové péče,. zajištění personálního a materiálního vybavení pro péči o umírající pacienty a pečující rodiny.

250 000 Kč
    • Poradna PORTA - odborné sociální poradenství - podpora služby odborného sociálního a právního poradenství, která je v našem regionu ojedinělá a zájem o tuto službu i počet klientů se  stále zvyšuje.

80 000 Kč
    • Charitní záchranná síť - personální a materiální vybavení služby, která se zaměřuje na pomoc lidem v nouzi, kteří propadají sítem státní sociální pomoci .

20 000 Kč
    • Humanitární pomoc - podpora vybraných humanitárních projektů u nás i v zahraničí.

40 000 Kč
    • Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež  Klub Čas - podpora dětí a dospívajících, kteří se nacházejí v nepříznivé životní situaci. Prostředky využijeme na rozvoj zejména mimoklubových aktivit, popřípadě na hrazení provozních nákladů služby.

20 000 Kč
    • Odlehčovací služba - prostředky na další rozvoj  služby tak, abychom mohli  pokrýt poptávku klientů po této službě.

40 000 Kč
    • Dobrovolnické centrum - prostředky budou využity pro práci s dobrovolníky, kteří se podílejí na  realizaci projektů  Oblastní charity Tišnov.

90 000 Kč
    • Budování zázemí služeb Oblastní charity Tišnov - v souvislosti s plánovaným rozvojem pečovatelské služby a služby domácí hospicové péče je nezbytné zajistit pro tyto služby odpovídající prostory, zázemí a  vybavení (projekt na rekonstrukci podkroví Tyršova).

135 000 Kč
    • Fond individuální sociální pomoci - částka bude využita na individuální žádosti o pomoc.

25 000 Kč
  • Oblastní charita Třebíč

• OŠETŘOVATELSKÁ SLUŽBA - podpora ošetřovatelské činnosti v okrese Třebíč bude nutná především z důvodu nízké podpory od zdravotních pojišťoven.

• PEČOVATELSKÁ SLUŽBA
      V poslední době se zvyšuje objem péče pečovatelské služby na okrese Třebíč. Aby tato terénní služba mohla plynule fungovat, bude nutné pořídit automobil.

240 000 Kč
    • RANÁ PÉČE TŘEBÍČ - podpora činnosti rané péče

40 000 Kč
    • POMOC LIDEM V NOUZI - na podporu lidem v nouzi, kterých je stále více a více bychom rádi chtěli přispět částkou okolo 20 tis. Kč.

20 000 Kč
    • PRIMÁRNÍ PREVENCE - zabezpečuje preventivní programy na školách. podpora těchto důležitých programů je však v poslední době nízká a rádi bychom ji podpořili částkou okolo 50 tis. Kč.

• Oblastní charita Žďár nad Sázavou

• Podpora charitní záchranné sítě.
      Charitní záchrannou síť tvoří systém služeb a činností vedoucí k poskytnutí pomoci lidem v nouzi. Cílovou skupinu mohou tvořit: lidé bez domova, sociálně slabé rodiny s dětmi, lidé zasažení mimořádnou událostí, nebo těžce nemocí lidé. Bude třeba finančně podpořit mzdu pracovníků, zázemí služby a další materiální vybavení.

150 000 Kč
    • Podpora Domácí hospicové péče. Cílem projektu je zajistit chybějící finanční zdroje na provoz Domácí hospicové péče, tak aby byly splněny cíle služby a zajištěn provoz v režimu Mobilní specializované paliativní péče (MSPP) a zvýšit tak bezpečí a kvalitu života osob, které chtějí zemřít doma.

500 000 Kč
    • Podpora terénních služeb. Cílem projektu je podpořit služby, které jsou poskytovány v přirozeném prostředí našich uživatelů, pacientů a klientů. Pro dobré fungování terénních služeb je nezbytné dobré vybavení vozového parku. Projekt umožní rozvoj a rozšíření terénních služeb do dalších oblastí a zároveň zkvalitní zázemí našich pracovníků.

• Oblastní charita Znojmo

• Rodinný soc. asistent - pomoc a podpora dětem v chudých rodinách prostřednictvím terénní sociální práce.

20 000 Kč
    • Osobní asistence Znojmo - pomoc a podpora osobám s těžkým zdravotním postižením prostřednictvím terénní služby Osobní asistence.

50 000 Kč
    • Krizový dobrovolný tým - pomoc obětem mimořádných a krizových událostí prostřednictvím služby Krizového týmu.

10 000 Kč
    • Fond individuální pomoci - přímá pomoc osobám v nepříznivé životní situaci v jejich materiální a finanční nouzi, kterou nemají možnost jinak řešit.

100 000 Kč
    • Domácí hospic Znojmo - Osobní mzdové náklady pracovníků v přímé péči do domácí hospicové péči, pohotovostní režim 24 hod./denně.

250 000 Kč
    • Denní stacionář Sv. Damiána - zajištění svozové služby pro osoby se zdravotním hendikepem.

150 000 Kč
    • Charitní pečovatelská služba - zajištění služby v málo dostupných místech Znojemského regionu.

50 000 Kč
    • Dílna Sv. Kláry - pomoc a podpora osobám s duševním onemocněním prostřednictvím ambulantní služby.

50 000 Kč
    • Charitní poradna Znojmo - pomoc a podpora osobám v nepříznivé životní situaci prostřednictvím služby Charitní poradna Znojmo.

70 000 Kč
    • Klub Coolna Znojmo - zajištění sociální služby Klubu Coolna Znojmo pro děti a mládež, které zažívají nepříznivou životní situaci.

40 000 Kč
    • Dobrovolnické centrum-pomoc a podpora uživatelům charitních služeb a charitní činnosti prostřednictvím dobrovolnické činnosti.

250 000 Kč
    • Tereza - krizová pomoc Znojmo - pomoc a podpora obětem domácího násilí a osobám v krizové situaci prostřednictvím charitní služby Tereza.

70 000 Kč
    • Charitní záchranní síť - zajištění přímé pomoci osobám v nouzi a řešení jejich situace prostřednictvím komplexní práce v ambulantní a terénní formě.

450 000 Kč
    • Klub Coolna Mor. Krumlov - zajištění sociální služby Klubu Coolna Mor. Krumlov pro děti a mládež, které zažívají nepříznivou životní situaci.

• Služby Brno

• Dokončení rekonstrukce budovy Bratislavská 58 pro služby Celsuz (Centrum pro lidi sociálně znevýhodněné)

500 000 Kč
    • Dokončení rekonstrukce rodinného domu pro bydlení 8 klientů na ulici Žabovřeská. (Chráněné bydlení sv, Michaela pro lidi s mentálním postižením)