Záměry využití Tříkrálové sbírky 2017

• Oblastní charita Blansko

• Oblastní charita Jihlava

• Centrum pro sociálně znevýhodněné Jihlava - Investiční záměr na rekonstrukci budovy Žižkova 108, Jihlava pro účely provozování sociálních služeb pro sociálně znevýhodněné občany

500 000 Kč
    • Rozvoj humanitární činnosti – záchranné sítě pro lidi v nouzi - zajištění personálního a materiálního zajištění humanitární činnosti ve prospěch lidí v nouzi

250 000 Kč
    • Charitní pečovatelská služba Kamenice, Luka nad Jihlavou, Telč, Nová Říše, Kostelec - na aktivizační služby pro seniory v obcích kde Oblastní charita Jihlava provozuje charitní pečovatelskou službu – jedná se zejména o nákup vybavení a terapeutického materiálu pro aktivizaci seniorů.

150 000 Kč
    • Osobní asistence a Šatník Dačice - zlepšení materiálních podmínek a pokrytí provozních nákladů na službě osobní asistence a šatníku v Dačicích.

80 000 Kč
    • Dobrovolnické centrum - zajištění materiálu a provozních nákladů střediska Dobrovolnické centrum.

30 000 Kč
    • Centrum primární prevence Vrakbar Jihlava - zlepšení materiálních podmínek a pokrytí provozních nákladů na středisku Centrum primární prevence Vrakbar v Jihlavě.

20 000 Kč
    • Domácí hospicová péče - na podporu rozvoje služby a na nákup vybavení pro pacienty.

20 000 Kč
  • Oblastní charita Rajhrad

• Vytvoření chybějících relaxačních míst pro soukromí pacientů a jejich blízkých

210 000 Kč
    • Rozvoj terénní sociální služby po celém regionu

190 000 Kč
    • Zajištění kvality služby mobilního hospice, včetně potřebného vybavení

250 000 Kč
  • Oblastní charita Tišnov

• Nákup osobního automobilu pro terénní ošetřovatelskou službu Oblastní charity Tišnov - zlepšení dostupnost ke klientům. Zdravotní sestry používají denně automobil při dojíždění za klienty, jejichž významnou část tvoří lidé z okolních vesnic.

205 000 Kč
    • Humanitární pomoc - poskytnutí finanční částky na humanitární pomoc u nás i v zahraničí.

30 000 Kč
    • Fond individuální sociální pomoci - částka bude rozdělována dle individuálních případů žádostí o pomoc.

25 000 Kč
    • Pořízení vybavení skladu humanitární pomoci.

30 000 Kč
    • Nákup osobního automobilu pro terénní pečovatelskou službu Oblastní charity Tišnov - zlepšení dostupnost ke klientům. Pečovatelky používají denně automobil při dojíždění za klienty, jejichž významnou část tvoří lidé z okolních vesnic.

200 000 Kč
  • Oblastní charita Třebíč

• Výstavba Azylového domu pro rodiče s dětmi a ženy se zázemím pro službu Rané péče Třebíč – nákup vybavení do 61 lůžkového objektu (postele, stoly, skříně, PC, atd.)

1 188 804 Kč
    • Nákup mycího stroje na podlahy - pro rychlé umytí a vysušení - pro Azylový dům pro rodiče s dětmi a ženy a Ranou péči Třebíč

44 758 Kč
    • Nákup automobilu pro pečovatelskou službu pro Třebíč, Hrotovice a Náměšť nad Oslavou a okolí

224 270 Kč
    • Prevence drogových závislostí u klientů Nízkoprahového klubu pro mládež Ambrela, výchovné, vzdělávací, aktivizační činnosti

17 500 Kč
    • Podpora 2 seniorek (r. narození 1925 a 1932) na Zakarpatské Ukrajině prostřednictvím projektu Důstojný život .Poskytnutý příspěvek je v průběhu roku využit na dokrytí jejich základních životních potřeb, jimiž je jídlo, ošacení, otop a léky.

7 200 Kč
  • Oblastní charita Žďár nad Sázavou

• Podpora charitní záchranné sítě / Charitní záchrannou síť tvoří systém služeb a činností vedoucí k poskytnutí pomoci lidem v nouzi. Bude třeba upravit zázemí k poskytování těchto služeb, zajistit personální i materiální vybavení. Cílovou skupinu mohou tvořit: lidé bez domova, sociálně slabé rodiny s dětmi, lidé zasažení mimořádnou událostí, nebo těžce nemocí lidé.

300 000 Kč
    • Podpora terénních služeb / Cílem projektu je podpořit služby, které jsou poskytovány v přirozeném prostředí našich uživatelů, pacientů a klientů. Pro dobré fungování terénních služeb je nezbytné dobré vybavení vozového parku. Projekt umožní rozvoj a rozšíření terénních služeb do dalších oblastí a zároveň zkvalitní zázemí našich pracovníků. Tímto projektem budou podpořeny Sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi, Osobní asistence a Centrum prevence.

660 000 Kč
    • Podpora lidí s mentálním a kombinovaným postižením / Cílem projektu je podílení se na zabezpečení svozu uživatelů do denních stacionářů pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením Nesa a Rosa. Uživatelé nejsou schopni sami uhradit celkové náklady na svoz, bez kterého by nemohli stacionář navštěvovat.

150 000 Kč
    • Podpora lidí s duševním onemocněním / Klub v 9 - centrum služeb pro podporu duševního zdraví je zařízením Oblastní charity Žďár nad Sázavou pro dospělé lidi s duševním onemocněním. Posláním našeho zařízení je pomoc při osamostatnění a seberealizaci uživatele. Podporujeme nácvik a rozvoj schopností a dovedností vedoucích k začlenění jedince do jeho přirozeného prostředí.
      Cílem tohoto projektu je podílení se na hrazení nákladů pobytových a rekondičních akcí pro lidi s duševním onemocněním.

40 000 Kč
    • Podpora mezinárodní pomoci / Cílem projektu bude podpora mezinárodní humanitární pomoci ve spolupráci s vybranou oblastní charitou naší diecéze. Finanční prostředky bychom rádi zaslali na základě potřeby na projekty realizované v roce 2016 (např. Ukrajina, Rumunsko)

30 000 Kč
    • Podpora nízkoprahových zařízení pro děti a mládež / Hrazení části provozních nákladů NZDM Ponorka, Nadosah, Wellmez, poskytujícím pomoc a podporu dětem a dospívajícím, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci.

270 000 Kč
    • Kambala – dobrovolnické centrum / Kambala – dobrovolnické centrum je projekt Oblastní charity Žďár nad Sázavou, jehož základním posláním je podpora myšlenky dobrovolnictví. Dobrovolnické centrum se zabývá systematickou prací s dobrovolníky, kteří se podílejí především na realizaci projektů Charity a v případě potřeby zabezpečují humanitární pomoc. Projekt ve svém konečném důsledku přispívá ke zvýšení kvality sociálních, zdravotních a humanitárních služeb.
      Finanční prostředky využijeme na podporu udržitelnosti projektu Kambala – dobrovolnické centrum. Z výtěžku budou pokryty tyto položky: mzdové a provozní náklady, motivační aktivity a propagačních předmětů.

• Oblastní charita Znojmo

• Podpora sociální služby Osobní asistence Znojmo - pomoc dětem a dospělým lidem se zdravotním postižením, kteří potřebují v každodenním životě pomoc druhé osoby

100 000 Kč
    • Pomoc a podpora sociálně vyloučeným rodinám na Znojemsku a jejich dětem se specifickými poruchami učení a mentální retardací.

150 000 Kč
    • Zajištění bezplatného právního a sociálního poradenství pro osoby v nepříznivé životní situaci, provoz charitního šatníku, výdej teplé polévky v zimních měsících osobám bez domova.

175 000 Kč
  • Služby Brno (dříve OCH Brno)

• Založení a rozvoj nové terénní Asistence sv. Františka pro lidi bez domova - zahájení provozu služby pro přímou pomoc lidem na ulic

100 000 Kč
    • Rekonstrukce vyhořelého Domova sv. Anežky pro seniory na Žižkově ulici v Brně.

100 000 Kč
    • Založení domácí hospicové péče, která pomůže lidem nevyléčitelně nemocným v jejich domácím prostředí a poskytne podporu jejich rodinám.