Hospic pomáhá dopsat životní příběh s láskou
21. února 2020 Aktuálně

Hospic pomáhá dopsat životní příběh s láskou

„Už pro vás nemůžeme nic dalšího udělat.“ To je věta, kterou nechce slyšet žádný nemocný ani jeho rodina. Všude přece čteme, že zdravotní péče je stále kvalitnější, s nemocí je třeba bojovat, existuje řešení na každý problém. Dobře, ale co teď…

Mnozí nemocní mají za sebou dlouhou cestu plnou bolesti, vyšetření, léků, naděje i propadů. Ve chvíli, kdy končí snaha lékařů na uzdravení, ale nastává jiný čas. Čas, který může být hodně důležitý. Čas usmířit se, odpustit, přijmout, předat, dokončit a možná i poděkovat.

Každý životní příběh má svůj konec. Podle odborníků u nás stále více než 65% lidí umírá v nemocnicích. A to se snažíme změnit. U nás v Charitě se staráme, aby každý osobní příběh byl dopsán bez bolestí, strachu a opuštěnosti. V každé oblasti Jihomoravského kraje a části Kraje Vysočina pro Vás provozujeme domácí i mobilní hospicovou péči - Domácí hospic Znojmo,  Mobilního hospice sv. Martina, Mobilní hospic v Hodoníně, Bárka - domácí hospic Jihlava, Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa, Domácí hospic sv. Jana, Domácí hospicová péče Tišnov, Domácí hospic sv. Zdislavy Třebíč, Domácí hospicová péče Žďár nad Sázavou a Domácí hospic sv. Lucie v Brně.

 

Zaujala vás naše pomoc nevyléčitelně nemocným a chcete ji podpořit?  
2008247621/0100, var. sym. 9090

Děkujeme!