Nadace ČEZ pomáhá Charitě zlepšovat kvalitu služeb
20. března 2024 Aktuálně

Nadace ČEZ pomáhá Charitě zlepšovat kvalitu služeb

V období září 2023 až únor 2024 jsme realizovali díky podpoře Nadace ČEZ soubor aktivit zaměřených na zvyšování kvality sociálních služeb, které jako Charita poskytujeme. Nadace ČEZ nás v této oblasti podpořila již podruhé, čehož si nesmírně vážíme. Aktivity projektu cílily na zlepšení přístupu ke klientům s vysokou mírou potřeby individuální podpory. 

Díky projektu mohlo být uskutečněno 7 vstupů odborníků na naše odborná kolegia. Například odborné kolegium nízkoprahových služeb navštívil Petr Blažek, aby naše vedoucí provedl tématem závislosti na alkoholu. Na odborné kolegium kvality sociálních služeb zavítal Petr Matuška s tématem Smluvní a další právní vztahy poskytovatele sociálních služeb s uživateli.

V rámci projektu proběhly tři interní audity v sociálních službách. V Oblastní charitě Hodonín šlo o centrum denních služeb, v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou o denní stacionář a v Oblastní charitě Tišnov o pečovatelskou službu. Všechny jmenované služby dostali auditní zprávu s doporučeními, kam se dále ubírat. Se zapracováním těchto doporučení pomáhají službám lokální manažeři kvality.

Poslední aktivitou projektu byl workshop na téma Inovace v sociálních službách, který vedla Jana Sladká Ševčíková a který byl určen vedoucím sociálních služeb a manažerům kvality sociálních služeb.

Na všechny jmenované aktivity byla od účastníků veskrze kladná odezva a může nás těšit, že nové podněty a znalosti vedou k narůstající kvalitě našich sociálních služeb.

nadace ČEZ