Novou akcí s názvem: „Postní ztišení“ pečuje Charita o duchovní život zaměstnanců
27. února 2024 Aktuálně

Novou akcí s názvem: „Postní ztišení“ pečuje Charita o duchovní život zaměstnanců

Zřizovatelem Diecézní charity Brno je Biskupství brněnské. Přirozeně se tedy nabízí, že vedení organizace dlouhodobě usiluje o duchovní péči o zaměstnance. Letos proto nově nabízí svým zaměstnancům v postní době krátké zastavení – akci s názvem „Postní ztišení“.

Cílem kurzu Postní ztišení je nabídnou pracovníkům příležitost duchovně prožít postní dobu. Dne 15. března 2024 Charita zaměstnancům umožní v době od 9 – 15 hodin strávit v péči kaplanů Charity o. Václava Slouka a o. Jiřího Bůžka. Během toho času budou mít účastníci prostor pro duchovní inspiraci, duchovní rozhovory s kněžími nebo svátost smíření. Celý den vyvrcholí slavením společné mše svaté.

Postní doba má být příležitostí obrátit svůj zrak k tomu, co skutečně potřebujeme ve svém životě. Pokusit se tomu vyjít vstříc. Proto chceme umožnit kolegům a kolegyním se v běžném pracovním vytížení zastavit. Je to možná takový bonus, který mohou využít, a kterým je chceme podpořit v náročné práci,“ uvedla Katarína Durkáčová, koordinátorka  duchovních aktivit Diecézní charity Brno.

Akce je určena všem zájemcům, kteří pracují v Diecézní charitě Brno. Není nutné být praktikující katolík, protože všechny aktivity budou dobrovolné. Naopak je to i příležitost pro všechny otevřené, hledající, pochybující.

Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím portálu VEMA.
(Požádejte svého nadřízeného.)