Jsme neziskovka roku 2016!

Děkujeme Vám za podporu!

Vyhlášení soutěže Hrdinové sociálních služeb

Soutěž Hrdinové sociálních služebU příležitosti Mezinárodního dne sociální práce 17. března 2015 vyhlašuje Charita ČR soutěž Hrdinové sociálních služeb. Zároveň tímto děkujeme všem pracovníkům, kteří se denně podílí na zachovávání důstojnosti lidí v tíživých životních situacích.

Dobrovolníci, pomožte lidem s mentálním postižením přes překážky!

Inzerát dobrovolnictví Chráněné bydlení sv. MichaelaHledáme dobrovolníky pro Chráněné bydlení sv. Michaela. Budou se věnovat uživatelům při volnočasových aktivitách, doprovázet je na různé kulturní akce, do obchodů a za službami, pomáhá při péči o domácnost apod.

Hledáme dobrovolníky pro Rodinný koutek Domova sv. Markéty

Hledáme jednoho nebo dva dobrovolníky, kteří chtějí tvořit volnočasové programy pro děti všech věkových kategorií. „Rodinný koutek“ Domova sv. Markéty nabízí dětem a maminkám pestrou škálu činností. Chceme rozšířit a zpestřit programy pro matky s dětmi především v červnu – září 2014 (možná i dlouhodobější spolupráce).

Mezinárodní den afrického dítěte

Mezinárodní den afrického dítěte (Organization of African Unity)Charita ČR Vás zve 16. června 2014 na symposium Vzdělání a hlas dítěte: lokální a globální pohledy, kde budou mj. představeny a sdíleny zkušeností a názory v oblasti vzdělávání dětí v kontextu Afriky i České republiky a mezinárodního společenství. Hosty jsou učitel na základní škole v Keni, dítě se zdravotním postižením, experti nevládních organizací pracující v komunitách v subsaharské Africe, universitní student a rodiče z africké komunity žijící v ČR.

Pozvánka pro všechny námořníky

Denní stacionář Effeta Vás srdečně zve na Námořnickou párty na zahradě Effety v Brně-Líšni 5. června. Neváhejte a přijďte v kostýmu starého mořského vlka! Pozvánka

Pozvánka na Úsměvy 2014

Dne 24.4.2014 se uskuteční 1. ročník setkání lidí s postižením i bez něj s názvem Úsměvy, který pořádá Denní stacionář sv. Damiána. Akce odstartuje v 10.00 hod. velkými papírovými i pravými úsměvy ve znojemské Sportovní hale. Osoby se zdravotním znevýhodněním budou mít možnost soutěžit v šesti disciplínách a nudit se nebudou ani ostatní. Od 18.00 do 20.00 hod. celou akci zakončí charitativní dvouhodinová Zumba se školenými instruktory z okresu Znojmo. Celý program, pravidla k jednotlivým soutěžním disciplínám a další informace najdete ZDE. Všechny s úsměvem srdečně zveme.

Rodinný sociální asistent v TV Noe

V pořadu TV Noe s názvem Charita ve středu se 26. března 2014 prezentovala naše služba Rodinný sociální asistent. Podívejte se v archívu televize nebo v naší videogalerii.

Blanenská charita realizuje projekt "Jak se žije cizincům"

Projekt „Jak se žije cizincům?“ je realizován v rámci Oblastní charity Blansko - Centra cizincům, které se řadu let věnuje práci s komunitou cizinců třetích zemí zde v regionu. Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí. Má za cíl zlepšení vzájemných vztahů mezi cizinci třetích zemí s většinovou společností. Více o aktivitách projektu

Tomáš Halík obdržel cenu za náboženství

Templetonovu cenu, které se neoficiálně říká Nobelova cena za náboženství, letos získal profesor Tomáš Halík. Uznání, které v minulosti obdrželi také Matka Tereza nebo Desmond Tutu, uděluje Templetonova nadace za mimořádný přínos pro duchovní rozměr života. Více na portálu ČBK

Poselství papeže Františka k Světovému dni nemocných

Víra a láska: Také my jsme povinni položit život za své bratry je tématem letošního Světového dne nemocných, který si katolická církev připomíná 11. února, v den liturgické památky Panny Marie lurdské. Text najdete na webu České biskupské konference.