25. listopadu 2019 Potravinová sbírka

Sbírka potravin přinesla lidem v nouzi naději. Darovali jste přes 11 tun jídla a drogerie

Podzimní Sbírka potravin opět přinesla výjimečný výtěžek. Do této akce, která pomáhá naplnit základní potřeby lidí v nouzi, jste Diecézní charitě Brno věnovali 11 371, 07 kilogramů potravin a hygienických potřeb. Takové množství bylo možné vybrat, převézt a uložit jen díky úsilí více než stovky dobrovolníků. Děkujeme!

V podzimním kole sbírky lidé ukázali, že jsou již zkušenými dárci a darovali užitečné, vhodné a trvanlivé produkty, které mohou potravinové banky s jistotou uložit a rozdělovat klientům. Darované potraviny a hygienické výrobky budou do konce letošního a po velkou část příštího roku pomáhat všude tam, kde je lidé potřebují. Například v brněnském Domově sv. Markéty pro maminky s dětmi v tísni budou mít díky Sbírce potravin krásné Vánoce. Z darovaných surovin totiž budou kromě běžného využití také péct výborné perníčky a cukroví. Darované konzervy, instantní potraviny, čaj a kávu pak využijí zejména služby pro lidi bez domova, které je v zimě rozdělí svým klientům. Největší podíl darů poputuje na individuální pomoc sociálně slabým lidem, seniorům a dalším skupinám, které se pravidelně na Diecézní charitu Brno obrací s prosbou o materiální pomoc.

Srdečně děkujeme všem lidem v Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina, kteří se rozhodli navštívit vybrané supermarkety a podpořit tak naši činnost těmi nejpotřebnějšími dary.

Středisko

Prodejna