Darujte almužnu Charitě, pomůžete pečovat o nejzranitelnější!

Za necelou minutu nám pomůžete pomáhat díky zabezpečené platební bráně Pays (poskytovatelem je AXIMA s.r.o.):

Pro získání potvrzení o daru vyplňte během zadávání platby svůj email a po jejím dokončení odešlete formulář, který se zobrazí na našem webu. Jinak nejsme vaši platbu schopni identifikovat a nebudeme vám moci potvrzení vystavit.

Váš dar pomůže...

nahled 4

... pečovat o seniory v domácím prostředí.

„Mojí mamince je 76 let. Nedokázala jsem se o ni už starat sama, protože bych se musela vzdát zaměstnání, ale maminka chtěla navzdory vysokému věku zůstat v domácím prostředí, kde je na všechno zvyklá. Proto k nám každý den dochází na hodinku charitní pečovatelská služba.“ Marie, 53 let

V loňském roce se našich 242 pečovatelek staralo o 2 643 klientů. Vykonaly u nich 519 204 návštěv.

char-6

... zajistit útočiště matkám a otcům s dětmi v nouzi.

„Ze dne na den jsme se ocitli s ročním synem Davídkem a pětiletou dcerkou Aničkou na ulici. Můj partner se často v opilosti choval násilnicky a nakonec nás z bytu vyhodil. Neměla jsem kam jít. Kdyby nebylo azylového domu, asi bychom skončili velmi špatně. Bydlíme tu už rok a máme naději, že v budoucnu získáme sociální byt.“ Markéta, 33 let

304 neúplných rodin našlo v loňském roce útočiště v našich azylových domech pro matky či otce v tísni.

Trebic_II-0061

... umožnit lidem s postižením běžný život.

Když se nám měl narodit Lukáš, radili nám si ho nechat vzít. Dnes jsem ráda, že jsme to neudělali. Ačkoli má Downův syndrom, díky dennímu stacionáři, kde může být v době, kdy jsme s manželem v práci, jsme schopni se o něho postarat a nemusí do ústavu. Až zestárneme, pravděpodobně využijeme i možnost, aby bydlel sám v chráněném bydlení.“ Alena, 40 let

V chtáněném bydlení naší charity žije 124 klientů - lidé s postižením, lidé s duševním onemocněním, senioři. Díky podpoře osobních asistentů žijí život, který považujeme za běžný.

... a mnoho dalšího

Ročně pomůžeme více než 50 000 lidem. Jsou mezi nimi senioři, nevyléčitelně nemocní a jejich rodiny, lidé s postižením, lidé v krizové situaci, lidé s duševním onemocněním, lidé bez domova a mnoho dalších. Jsme často poslední záchrannou sítí pro všechny, kdo si nemohou nebo neumí pomoci sami.

Více příkladů pomoci podle cílových skupin

Další způsoby podpory

Bankovní převod

Naše dárcovské konto: 2008247621/0100 - Komerční banka, a.s.

Přispět můžete jednorázově nebo opakovaně a dlouhodobě tím, že zadáte trvalý příkaz. Pro vystavení potvrzení o daru, uveďte do zprávy pro příjemce své kontaktní údaje.

Dárcovská SMS

Neholdujete online platbám ani internetovému bankovnictví? Můžete nás podpořit odesláním dárcovské SMS na číslo 877 77:

DMS DCHB 30

DMS DCHB 60

DMS DCHB 90

Pokud chcete přispívat pravidelně jednou za měsíc, pošlete tzv. trvalou dárovskou SMS na číslo 877 77:

DMS TRV DCHB 30

DMS TRV DCHB 60

DMS TRV DCHB 90

Cena  dárcovské sms podle tvaru je 30, 60 nebo 90 Kč, příjemce pomoci obdrží 29, nebo 59 nebo 89 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.

Klikni a objev ještě více způsobů pomoci