Potravinová sbírka

Charita sbirka-potravin_logo_finalje partnerem potravinové sbírky, která se koná dvakrát ročně v obchodních řetězcích. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie. Diecézní charita Brno tak do sbírky zapojuje své dobrovolníky v desítce supermarketů po jižní Moravě.

Více http://www.sbirkapotravin.cz/

25. listopadu 2019 Potravinová sbírka

Sbírka potravin přinesla lidem v nouzi naději. Darovali jste přes 11 tun jídla a drogerie

Podzimní Sbírka potravin opět přinesla výjimečný výtěžek. Do této akce, která pomáhá naplnit základní potřeby lidí v nouzi, jste Diecézní charitě Brno věnovali 11 371, 07 kilogramů potravin a hygienických potřeb. Takové množství bylo možné vybrat, převézt a uložit jen díky úsilí více než stovky dobrovolníků. Děkujeme!

Podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem – věnujte potraviny
12. listopadu 2019 Potravinová sbírka

Podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem – věnujte potraviny

Chcete pomoci přímo a tím, co lidé nejvíce potřebují? Opět budete mít jedinečnou možnost zapojit se do tradiční sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank. Diecézní charita Brno je již tradičně partnerem této akce a prostřednictvím svých služeb zajistí a garantuje, že se potraviny od dárců dostanou k lidem, kteří potravinovou pomoc skutečně potřebují.

Sbírka potravin vynesla na pomoc lidem v nouzi přes šest tun jídla a drogerie
22. května 2019 Potravinová sbírka

Sbírka potravin vynesla na pomoc lidem v nouzi přes šest tun jídla a drogerie

Od těstovin a konzerv, přes mýdla a dezinfekce až po dětské plenky – takovými produkty se v sobotu 18.5.2019 zaplnily dobročinné nákupní košíky. Na sedmi místech v brněnské diecézi vybírali dobrovolníci potraviny i hygienické prostředky, které prostřednictvím potravinových bank pomohou klientům charitních služeb. V jediném jarním dni tak nakupující přispěli na pomoc lidem v nouzi více než šesti tunami jídla a drogistických produktů.

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi
30. dubna 2019 Potravinová sbírka

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.