Koláč pro hospic

Kolacek bily vnitrekKoláč pro hospic je sbírka s dlouholetou tradicí. Začínala jako osvětová akce Oblastní charity Rajhrad, která měla zvýšit povědomí veřejnosti o péči pro lidi s nevyléčitelným a dlouhodobým onemocněním. Později se k tomuto záměru připojilo sbírání darů a akce se rozšířila i do dalších oblastí brněnské diecéze jako je Blansko, Tišnov nebo Třebíč.  Od roku 2017 se veřejná sbírka Koláč pro hospic realizuje na celém území brněnské diecéze. Výtěžky z jednotlivých oblastí pomáhají charitní hospicové péči i mobilním hospicům pečovat o lidi s nevyléčitelným onemocněním a provázet jejich rodiny posledními dny života jejich blízkých.

Hospic pomáhá dopsat životní příběh s láskou
21. února 2020 Aktuálně

Hospic pomáhá dopsat životní příběh s láskou

„Už pro vás nemůžeme nic dalšího udělat.“ To je věta, kterou nechce slyšet žádný nemocný ani jeho rodina. Všude přece čteme, že zdravotní péče je stále kvalitnější, s nemocí je třeba bojovat, existuje řešení na každý problém. Dobře, ale co teď…

Koláč pro hospic 2019: virtuální koláč vynesl dalších 33 175 korun
1. listopadu 2019 Koláč pro hospic

Koláč pro hospic 2019: virtuální koláč vynesl dalších 33 175 korun

Poslední říjnový den přinesl další příjemné zprávy pro domácí hospicovou péči a sbírku Koláč pro hospic. Letošní novinka - tzv. virtuální koláč - vynesla dalších 33 175 korun na podporu hospicové péče v Diecézní charitě Brno. Prostřednictvím portálu Darujsprávně přispělo přes sedm desítek dárců. Díky této podpoře mohou hospicové týmy pomáhat nevyléčitelně nemocným pacientům v Jihomoravském kraji a v části kraje Vysočina. Děkujeme!

Sladký rekord na pomoc nevyléčitelně nemocným – sbírka Koláč pro hospic vynesla přes milion korun
17. října 2019 Koláč pro hospic

Tradiční sbírka Koláč pro hospic přinesla výjimečný výsledek. Díky dárcům, kteří se minulý týden rozhodli podpořit dobrou věc a ve středu 9. 10. 2019 si přišli do charitních stánků pro lahodný koláč, zaznamenala Diecézní charita Brno rekord. Na pomoc nevyléčitelně nemocným pacientům na území brněnské diecéze se podařilo vybrat 1 075 910 korun.

Sbírka a osvětová akce Koláč pro hospic 2019 startuje již za týden. Péči o umírající letos lidé podp
2. října 2019 Pro média

Pomohou nevyléčitelně nemocným najít cestu domů a vychutnají si za to sladkou odměnu. Již za týden, ve středu 9. 10. 2019, se lidé po osmnácté zapojí do sbírky a osvětové akce Koláč pro hospic, kterou v Jihomoravském kraji a části kraje Vysočina pořádá Diecézní charita Brno. Za doporučený dar 35 korun do charitní kasičky odmění charitní dobrovolníci dárce lahodným koláčem. V červených charitních stáncích zájemci obdrží informace o paliativní péči, mobilních hospicích a dalších možnostech, které pomáhají nevyléčitelně nemocným strávit poslední okamžiky života s blízkými lidmi a v prostředí, kde prožili celý život. Minulý ročník sbírky na podporu činnosti hospiců Diecézní charity Brno vynesl 824 445 korun.