Charita na tradičním DOBROpikniku pokřtí unikátní cyklorikšu
8. června 2023 Dobrovolnické centrum

Charita na tradičním DOBROpikniku pokřtí unikátní cyklorikšu

Dobrovolnické centrum Diecézní charity Brno pořádá 15. června již 5. ročník tradičního DOBROpikniku, který začne v 16:00 v Björnsonově sadu. Návštěvníci se mohou těšit především na křest unikátní cyklorikšy a představení nového dobrovolnického programu. Kromě toho budou připraveny informace o možnostech dobrovolnictví v brněnské Charitě.

Na letošním ročníku DOBROpikniku mohou zájemci absolvovat první jízdy na cyklorikše. V 17:00 ji pokřtí paní Dagmar Seidlová z Magistrátu města Brna a poté už budou sloužit novému dobrovolnickému programu. „Cílem Cykloterapie je zprostředkovat uživatelům se špatnou pohyblivostí anebo s tělesným postižením vyjížďky na čerstvém vzduchu po okolí jejich domova. To pomůže zlepšit kvalitu života, přinést nové zážitky, spokojenost, odreagování a nevšední aktivitu, skrze kterou si mohou projet město,“ vysvětluje Andrea Coufalová, koordinátorka dobrovolníků Diecézní charity Brno.

Kromě této novinky nabídne DOBROpiknik především prostor pro setkání dobrovolníků Charity a lidí z organizací, které se dobrovolnictví také věnují. „Chceme dobrovolníkům hlavně poděkovat a podpořit budování komunitu lidí, kteří jsou ochotni pomáhat druhým,“ uvedla Andrea Coufalová.

Nebude chybět občerstvení a doprovodný program. Příchozí se mohou těšit na oblíbenou tvorbu věnců z čerstvých květin nebo se prostřednictvím balení kříd zapojit do příprav na Tříkrálovou sbírku. Pro nejmenší bude připraven skákací hrad.