Jubilejní rok 2022 v Charitě představuje aktuální Výroční zpráva
28. června 2023 Aktuálně

Jubilejní rok 2022 v Charitě představuje aktuální Výroční zpráva

Výroční zpráva Diecézní charity Brno za rok 2022 je svědectvím o nezištné pomoci a štědrosti. Podává přehled naší činnosti výčtem faktů a čísel. Svědčí o smysluplnosti práce profesionálů, obětavosti dobrovolníků a solidaritě řady drobných i firemních dárců a partnerů. Začtěte se do přehledu naší činnosti za uplynulý rok.

V únoru 2022 oslavila Diecézní charita Brno významné jubileum – 30. výročí od obnovení činnosti. Při této příležitosti jsme ocenili 30 našich zaměstnanců, současných i bývalých, kteří se srdcem na dlani profesionálně pomáhají všem, kdo to potřebují. Příběh deseti z nich naleznete ve Výroční zprávě. Bez lidí, jako jsou oni, by Charita nebyla Charitou.

Na jaře čelila Diecézní charita Brno velké výzvě – pomoci lidem prchajícím z Ukrajiny před válkou. V celé diecézi se pracovníci začali připravovat na přijetí uprchlíků a nato, aby od počátku zajistili účinnou pomoc. Zároveň Charity brněnské diecéze organizovaly humanitární pomoc pro zasažené oblasti.

Co dalšího provázelo uplynulý rok? Slovy Oldřicha Haičmana, ředitele Diecézní charity Brno: „Společně se nám dařilo plnit charitní poslání při každodenní práci i v mimořádných situacích. Všem zaměstnancům, dobrovolníkům, podporovatelům a dárcům upřímně děkuji.“

VÝROČNÍ ZPRÁVA ke stažení