Sbírka Koláč pro hospic 2018 vynesla přes osm set tisíc korun

Příspěvky v celkové výši 824 445 korun vhodili lidé minulý týden do charitních kasiček na pomoc nevyléčitelně nemocným a umírajícím pacientům. Další ročník Sbírky koláč pro hospic, která se uskutečnila ve středu 3. 10. 2018 na území celé Diecézní charity Brno, byl jedinečný i díky tomu, že dárci mohli poprvé přispívat také s využitím bezkontaktních terminálů. Jejich prostřednictvím do sbírky a celkové částky lidé přispěli přes 34 tisíc korun.

Charita v Brně představila možnosti dobrovolnictví na jarmarku Dobrovolnického centra 67

Jak smysluplně využít třeba i jen pár hodin volného času a pomoci při tom druhým se dozvěděli účastníci netradičního jarmarku. Uskutečnil se 25. 9. 2018 jako součást akce nazvané Open-er, kterou pořádalo Dobrovolnické centrum 67 v prostoru ArtBaru Druhý Pád.

Domácí hospicová péče pomáhá těžce nemocným. Podpořte ji a vychutnejte si lahodný koláč

Přijďte podpořit služby domácího hospice, který zřizuje Diecézní charita Brno, a vychutnejte si lahodný koláč. Zúčastněte se 3. 10. 2018 tradiční každoroční sbírky na podporu hospicové a paliativní péče nazvané Koláč pro hospic. Výměnou za doporučený příspěvek 40 korun do charitní kasičky obdržíte sladký koláč, originální odznáček nebo jiný drobný suvenýr. V charitních červených stáncích také zjistíte, jak funguje domácí hospicová péče, kdo jsou její klienti a kde všude tato služba pomáhá.

Pozvánka na Den otevřených dveří v Chráněném bydlení sv. Michaela

Těšíme se na všechny návštěvníky, známé i neznámé.

Den otevřených dveří v Domově sv. Markéty

Přijďte si prohlédnout prostory azylového domu pro matky s dětmi v tísni a seznámit se s poskytovanými sociálními službami.

Charita oslaví svůj den v centru Brna. Poděkuje za přízeň a představí své služby

Do brněnských ulic v září vyrazí zaměstnanci Diecézní charity Brno. U příležitosti Dne Charity 25.9.2018 představí jednotlivé služby a rozdají drobné dárky. Za celoroční přízeň a podporu takto Charita poděkuje všem zájemcům o charitní dílo, dobrovolníkům i dárcům.

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Rozhovor s paní Sedlákovou

Vnáší světlo do těžkých chvil a pomáhá rodinám být se svými blízkými i na sklonku jejich života. Domácí hospic sv. Lucie pomáhá nevyléčitelně nemocným pacientům v domácím prostředí a podporuje rodiny v každodenní péči o umírající až do posledních chvil. Paliativní péči a podporu, kterou domácí hospicová péče pacientům nabízí, popisuje vrchní sestra Jitka Sedláková.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Nejhezčí dárek pro děti z Domova sv. Markéty – tábor zdarma

Stejně jako loni, i letos organizace Stáj Karolína umožnila dětem z azylového domu strávit zdarma týden na táboře s koňmi ve Zbraslavi.