Humanitární pomoc

V Sinjaru zničeném Islámským státem Charita postavila 2 kliniky. Nyní je předala místním
13. listopadu 2020 Humanitární pomoc

Irácký Sinjar. Před pár lety oblast zpustošená Islámským státem. Lidé prchli před násilím a válkou, stejně tak lékaři, takže v zemi chyběla zdravotní péče. Ti, kteří zůstali, prožili traumata, ukrývali se v horách, přebývali ve stanech. Nyní se v Sinjaru blýská na lepší časy.  Svůj podíl na tom má i Diecézní charita Brno a čeští dárci. Pomohli zde postavit dvě kliniky. Nyní je předali místním.

AKTUÁLNĚ: Sinjar ve stínu války - zprávy z kliniky
11. října 2019 Humanitární pomoc

AKTUÁLNĚ: Sinjar ve stínu války - zprávy z kliniky

Dnes náš zdravotnický tým v Sinjaru pokračoval v pracích potřebných k brzkému otevření nové kliniky. I přesto, že o 100 kilometrů dále turecká armáda bombarduje severní Sýrii, pokračujeme ze všech sil, aby byla klinika dokončena co nejdříve a my tak mohli obyvatelům, ale možná brzy i uprchlíkům poskytnout dobrou zdravotní péči.

Rádio Proglas: Červená středa a pronásledovaní křesťané dneška
10. února 2019 Humanitární pomoc

Rádio Proglas: Červená středa a pronásledovaní křesťané dneška

Poslechněte si rozhovor s Filipem Habrmanem v rubrice Všimli jsme si. Povídat si budeme o takzvané Červené středě, akci přibližující křesťany pronásledované v současnosti, jejíž viditelnou součástí jsou červeným světlem ozářené kostely a další budovy. Téma perzekuce z náboženských důvodů otevřeme i v širších souvislostech. Rozhovor je dostupný zde.

Na chudobu nejsou lidé sami, pomozme jim, připomíná Světový den chudoby
18. listopadu 2018 Humanitární pomoc

Na chudobu nejsou lidé sami, pomozme jim, připomíná Světový den chudoby

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí dát hlas chudým a věnovat jim svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.