Charita Polsko poskytla finanční pomoc deseti rodinám
7. prosince 2021 Pomoc po tornádu

Charita Polsko poskytla finanční pomoc deseti rodinám

Naši polští sousedé vyjádřili svoji účast a solidaritu finanční pomocí deseti rodinám zasaženým tornádem. Každé z nich přispěli částkou 21 000 zlotých, tedy cca 114 tisíc korun.

Rodiny vybíraly naše dvě speciální dvě komise, a to na základě šetření a vyhodnocení situace na místě.  Do úvahy braly dvě hlavní kritéria – rozsah poškození domácnosti tornádem a míru sociálních potřeb osob v domácnosti.

Pomoc se soustředila na specifické cílové skupiny, jako jsou senioři, matky samoživitelky nebo rodiny s malými dětmi. Finanční podporu tak obdržela například svobodná matka pečující o tři děti, která nyní poskytuje domov i své sestře, rodina se čtyřmi dětmi, která se stará o své prarodiče a kde je jediným živitelem otec, seniorka, která je plně závislá na péči svých příbuzných, a další rodiny v sociálně velmi složitých situacích.

Tato pomoc svým dílem přispěje k tomu, aby obyvatelé v postižených obcích lépe překonali těžké životní období a mohli se postupně vrátit k normálním u životu.  Charitě Polsko patří velké poděkování.