Dobrovolníci připravují do oblastí zasažených tornádem balíčky s potravinami a hygienou Zobrazit fotogalerii
26. června 2021 Pomoc po tornádu

Dobrovolníci Charity kompletují pro lidi v zasažených oblastech speciální balíčky. Z darů chystají pro potřebné několik druhů materiální pomoci – hygienické potřeby pro úklid domácnosti, dále potravinové balíčky pro okamžitou spotřebu a pak zásobu trvanlivých potravin.  Materiální pomoc pro obce na jižní Moravě zasažené čtvrtečním tornádem se zpracovává na Zimním stadionu v Hodoníně.

Tým dobrovolníků Charity a MUNI během dnešního dne zabalil přes 144 krabic, do kterých vkládají darované zboží. „Postupujeme podle seznamu z Jihomoravského kraje. Prvně jsme připravovali balíčky na úklid, které jsou nejvíce žádané. Počítáme s tím, že pak se budou balit potraviny,“ uvedla přímo z místa koordinátorka dobrovolníků Diecézní charity Brno Tereza Veselá.

MicrosoftTeams-image (4)

Koordinátorka dobrovolníků Tereza Veselá uvádí, že práce na balení materiální pomoci poběží i v neděli. „V současné chvíli jsme už oslovili dobrovolníky, kteří se registrovali u naší Charity a je to dostačující. Všem za podporu děkujeme,“ dodala.  Další aktivity dobrovolníků budou probíhat v souladu s pokyny Krizového štábu.

MicrosoftTeams-image (10)