Jana Pirochtová: V Charitě má každý svou roli
1. června 2022 30 srdcí Charity

Jana Pirochtová: V Charitě má každý svou roli

hlavní účetní, Diecézní charita Brno

Jana Pirochtová nastoupila na Charitu v roce 2010 na pozici hlavní účetní. Nad prací v Diecézní charitě Brno nikdy neuvažovala, vždy dávala přednost zaměstnání v soukromém sektoru a práce v neziskovce ji nelákala. Osud ale tomu chtěl jinak. Na podzim toho roku byla bez práce a její syn zrovna objevil inzerát na hlavní účetní v brněnské Charitě. Neváhal a paní Janu přemluvil, ať se přihlásí. Za zkoušku přece nic nedá. A tak se po úspěšně zvládnutém výběrovém řízení stala součástí charitní rodiny a nikdy toho nelitovala.

Svoji práci má ráda a jak sama říká, udělala si z ní jednu z životních priorit. Chodí tam s chutí a těší se na každý den, co nového přinese. Je to i zásluhou přátelského kolektivu. Je pro ni radost pracovat v příjemné atmosféře s lidmi, na které je spolehnutí. Úsměv na tváří jí vždy vykouzlí vzpomínka na kolegyni Evu a její pověstné hlášky, se kterými začíná každé pracovní setkání.

Jana velmi obdivuje obětavou práci svých kolegů z terénu, kteří jsou v kontaktu s klienty. Jak sama říká, je to práce, kterou by ona dělat nemohla. Tak přispívá tím, co ona sama umí nejlépe – čísla a počítání. Věří, že každý má v Charitě svoji roli a díky tomu pomáhá vždy, když je třeba.