Linka důvěry v Oblastní charitě Blansko je nyní k dispozici všem potřebným i pomáhajícím
17. března 2020 COVID-19 opatření

Linka důvěry v Oblastní charitě Blansko je nyní k dispozici všem potřebným i pomáhajícím

Oblastní charita Blansko provozuje telefonickou krizovou pomoc. Na telefonních číslech 516 410 668 a 737 234 078 mohou lidé nepřetržitě konzultovat obtížné životní situace. Linka se nyní zaměřuje i na potíže, strachy a problémy, které způsobuje vyhlášení nouzového stavu, karantény a zavádění preventivních opatření k zastavení šíření nemoci COVID-19. Na linku se nově mohou obracet také lidé s nabídkou konkrétní pomoci. V případě požadavku na zdravotnické informace odkazují pracovníci linky na příslušné instituce.

Uvědomujeme si, že řada lidí zůstává v tomto čase zcela opuštěná. Proto hledáme všechny způsoby, jak můžeme potřebným zůstat na blízku. Obchody a restaurace jsou zavřené, ale naše srdce zůstávají otevřené,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Linka je k dispozici všem (z celé České republiky), kterým aktuální události prohlubují životní potíže, neorientují se v nařízeních a pokynech vlády nebo jsou sužováni strachem a obavami. Linka má zabránit sociální izolaci, která může být pro řadu lidí velmi náročná.

Nově je Linka důvěry k dispozici i těm, kteří nabízí konkrétní pomoc. Jejich nabídky bude Charita evidovat a centrálně koordinovat do míst, kde je potřeba.

Linka důvěry Oblastní charity Blansko dlouhodobě nabízí pomoc lidem v akutní krizi, poskytuje jim porozumění a podporu. Funguje od roku 1997 a je zpoplatněna jako běžný telefonní hovor. Vyhledá a předá kontakty na následnou pomoc v místě volajícího. Služba je poskytovaná nonstop, je anonymní.