Dárci přispěli do sbírky Koláč pro hospic částkou více než 2 miliony korun
13. října 2022 Koláč pro hospic články

Dárci přispěli do sbírky Koláč pro hospic částkou více než 2 miliony korun

Sbírka Koláč pro hospic poprvé v brněnské diecézi překročila částku dvou milionu korun. Štědří dárci i přes nelehkou dobu darovali 2 395 006 korun. Na podporu péče o nevyléčitelně nemocné lidé přispívali do sbírkových kasiček v charitních stáncích, prostřednictvím webu www.kolacprohospic.cz a na sbírkový účet. Jako odměnu získali laskaví lidé koláč. I v letošním roce se do akce zapojilo Vysoké učení technické v Brně a poprvé se přidala Masarykova univerzita. Výtěžek ze sbírky Koláč pro hospic Charita využije na rozvoj hospicové péče, nákup zdravotnického materiálu a léčiv.

Děkujeme všem dárcům, kteří se zapojili do sbírky Koláč pro hospic a v této nelehké době přispěli. Spolu s námi pomůžete lidem splnit jejich přání zemřít doma. I díky Vám jim naše týmy mohou být v posledních okamžicích nablízku. Umírající tedy mohou prožít poslední dny života důstojně, v klidu a obklopeni svými nejbližšími. Za získané peníze nakoupíme nové vybavení, léky nebo zdravotnický materiál. To nám umožňuje držet krok s posledními trendy v paliativní péči,“ poděkoval ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Oproti loňskému roku vzrostl výtěžek letošní sbírky o 556 153 korun. Odměnou pro dárce byl sladký koláč, který je symbolickým připomenutím laskavé péče, kterou nevyléčitelně nemocným charitní týmy poskytují.

Sbírka Koláč pro hospic v Brně

Přímo v Brně lidé darovali do charitních kasiček, přes platební terminál nebo QR kód 545 959 korun. S velkým elánem nabízeli koláče zaměstnanci a studenti Vysokého učení technického v Brně, které se do sbírky opět zapojilo. Rozšířila se tak místa, kde mohli lidé přispět. Nově se organizačně připojila i Masarykova univerzita. Univerzity tak ukázaly svoji sounáležitost i společenskou odpovědnost v regionu. VUT se podařilo pro sbírku získat částku 80 286 korun a Masarykově univerzitě 50 805 korun. Informace o službách Charity se tak i jejich prostřednictvím dostala k mladým lidem.

Kompletní výsledky sbírky Koláč pro hospic 2022 v Oblastních charitách:

Místo

Výtěžek v KČ

Oblastní charita Blansko

Služby Brno

Oblastní charita Břeclav

Oblastní charita Hodonín

Oblastní charita Jihlava

Oblastní charita Rajhrad

Oblastní charita Tišnov

Oblastní charita Třebíč

Oblastní charita Znojmo

Oblastní charita Žďár nad Sázavou

DCHB

CELKEM

2 395 006

Diecézní charita Brno děkuje všem firmám, společnostem, institucím a dobrovolníkům, kteří ji podpořili v péči o umírající. Online sbírka Koláč pro hospic pokračuje a lidé mohou přispět až do konce října 2022 online platbou přímo na webu www.kolacprohospic.cz.