Podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem – věnujte potraviny
12. listopadu 2019 Potravinová sbírka

Podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem – věnujte potraviny

Chcete pomoci přímo a tím, co lidé nejvíce potřebují? Opět budete mít jedinečnou možnost zapojit se do tradiční sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank. Diecézní charita Brno je již tradičně partnerem této akce a prostřednictvím svých služeb zajistí a garantuje, že se potraviny od dárců dostanou k lidem, kteří potravinovou pomoc skutečně potřebují.

Podzimní Sbírka potravin se uskuteční již v sobotu 23.11. 2019. Již tradičně s můžete zapojit také vy – jako dárci i jako dobrovolníci. Přijďte se na vlastní oči přesvědčit, kam putují potraviny a hygienické prostředky zakoupené v rámci sbírky – jako dobrovolník můžete podávat informace nakupujícím, můžete se zapojit při sběru a třídění darovaného zboží, můžete pomoci také s nákladem, přepravou a uskladnění potravin na předem určených místech. Odtud potraviny poté putují přímo do služeb dané Oblastní charity a následně k lidem, kteří tuto pomoc potřebují. Těmi jsou nejčastěji lidé bez domova, sociálně slabí klienti poraden i dalších služeb, ohrožené maminky s dětmi a rodiny, senioři nebo lidé z azylových domů.

Každý produkt pomáhá – jednu položku na svém nákupu nepoznáte, ale poznají ji lidé, kterým pomůže. Děkujeme!

Chcete se zapojit jako dobrovolník?

Napište nám na dobrovolnictvi@brno.charita.cz

Chcete přispět? Najdete nás:

Oblastní charita

Obchod