Cenu Charity za rok 2021 získal terapeut Josef Novotný. Za rok 2020 převzala ocenění Lenka Králíková
20. října 2021 Aktuálně

Cenu Charity za rok 2021 získal terapeut Josef Novotný. Za rok 2020 převzala ocenění Lenka Králíková

Cenu Charity uděluje Charita za obětavou práci vynikajícím pracovníkům, dobrovolníkům či podporovatelům každý rok. Letos ji za brněnskou diecézi získal terapeut Josef Novotný z jihlavské Charity. V loňském roce byla oceněna Lenka Králíková – vedoucí Charitní pečovatelské služby z Břeclavi.  Oba vyznamenaní pracovníci si Cenu Charity převzali dne 19. října 2021 v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze z rukou ředitele Charity Lukáše Curyla.

Cena Charity za rok 2021

 Josef Novotný, terapeut Oblastní charita Jihlava

Již téměř osmnáct let se věnuje odborné terapeutické praxi, vede skupiny i individuální terapie, ale také supervize při výcviku nových psychoterapeutů a prostřednictvím článků v tisku seznamuje širokou veřejnost s adiktologickými službami a jejich důležitostí pro společnost. Svým citlivým, přesto profesionálním a otevřeným přístupem ke klientům je velkou inspirací pro ostatní pracovníky.

Josef Novotný působí v zařízení Následné péče v Jihlavě, jehož hlavním cílem je resocializace a reintegrace osob závislých na návykových látkách. Další podrobnosti na webu jihlavské Charity.

(Josef Novotný je na fotce první zleva.)

Josef Novotný_OCH Jihlava_2021

 

Cena Charity za rok 2020

Lenka Králíková, vedoucí Charitní pečovatelské služby Oblastní charita Břeclav

Díky svým mimořádným manažerským schopnostem vybudovala za dobu svého působení v břeclavské Charitě perfektně fungující tým pečovatelek a vytvořila rozsáhlou síť profesionální péče v celém okrese Břeclav. Stále systematicky pracuje na rozšíření a zkvalitnění nabízených služeb a spolupodílí se na budování Domácího hospice svatého Martina. Ve svém volném čase se zajímá o alternativní medicínu, ráda maluje a věnuje se svým vnoučatům.

(Lenka Králíková na fotce první zleva.)

  Ocenění 2020

FOTO: Martina Řehořová ze sdružení Člověk a víra