Humanitární středisko DCHB: Myšlenkami v Sýrii
12. října 2019 Aktuálně

Humanitární středisko DCHB: Myšlenkami v Sýrii

Práce na naší klinice v Sinjaru stále pokračují. Mnoho lidí z okolí nemocnice přidává ruku k dílu, jelikož místní mají z kliniky obrovskou radost a cítí vděk, který se nám snaží oplatit. Sami od sebe dnes tudíž naši sousedé uklízeli okolí pekárny a kliniky. Ani náš tým nelení, ordinace se plní léky a vybavením. Dnes se nám podařilo přivézt další zásoby – jedny z posledních, zanedlouho bude klinika vybavena.

Ale i přes to jsou všichni myšlenkami jinde. Dnes jsme se několika obyvatel Sinjaru a okolí telefonicky ptali na jejich situaci a dali jsme jim příležitost vypovídat se – máme totiž zkušenosti, že právě přímý kontakt a zájem o pocity lidí, poskytnutí možnosti svěřit se se svými obavami jsou základem dobré humanitární pomoci. Lidé vědí, že u hranic se Sýrií armáda buduje ochrannou frontovou linii, která je má ochránit před vpádem tureckých vojsk, ale bojí se leteckých útoků, před kterými chráněni nejsou. Žijí v naprosté nejistotě, zklamání a strachu.

Zásobování léky

Zítra má v nedalekém městě Sunune proběhnout nenásilný protest proti zabíjení nevinných obyvatel kurdských oblastí v Sýrii a lidé ze Sinjaru mají v plánu se ho zúčastnit. Chtějí vyzvat mezinárodní společenství, aby zasáhlo.

Chcete nám pomoci vybavit kliniku léky a potřebným materiálem? Pomozte tam, kde pomoc aktuálně nejvíce potřebují:

Více o projektu a způsobech pomoci: www.intheworld.charita.cz/podporte-nas/