K ukončení pandemie můžeme přispět almužnou na Charitu
10. listopadu 2020 Aktuálně

K ukončení pandemie můžeme přispět almužnou na Charitu

Věřící z brněnské diecéze vyzval biskup Vojtěch Cikrle k zapojení do postu, almužny a modlitby. Na čtyři následující středy – tedy na 11., 18. a 25. listopadu a 2. prosince 2020 vyhlásil v diecézi dobrovolný, vědomý a citelný půst za ukončení pandemie. K němu doporučil připojit také almužnu na dobrý účel. Diecézní charita Brno, kterou Biskupství brněnské zřizuje, proto vytvořila darovací odkaz na webových stránkách. Lidé, kteří chtějí podpořit boj proti novému koronaviru covid-19 mohou Charitě snadno přispět prostřednictvím online platby na účet. Získané peníze Charita použije na akutní pomoc nejpotřebnějším – tedy na péči o seniory, nemocné, lidi bez domova nebo sociálně slabé rodiny s dětmi.

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle upozornil, že boj s novým koronavirem covid-19 může mít řadu podob. Křesťanská tradice vnímá almužnu jako finanční dar potřebným. Na webu Diecézní charity Brno https://dchb.charita.cz/podporte-nas/ najdou zájemci jednoduchý online platební odkaz, kterým mohou libovolný příspěvek zaslat.

Charitní pečovatelky, zdravotní sestry, sociální pracovníci a další od jarních měsíců poskytují péči všem potřebným. Už tak velmi náročná práce je v době pandemie mnohonásobně ztížena. Sociální i zdravotní pracovníci musí například používat nejrůznější ochranné pomůcky a jsou podrobováni testování. „Celkový tlak na naše pracovníky je skutečně obrovský. Přes všechny těžkosti se všichni snaží vykonávat svoje poslání s láskou a často nad rámec svých povinností. Dárci, kteří úsilí bojujících v první linii finančně podpoří almužnou, se stávají dalšími členy našeho charitního týmu. Za to jim srdečně děkujeme,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Dále poskytujeme naše služby seniorům, lidem s postižením, nevyléčitelně nemocným a mnoha dalším. 

 

Za necelou minutu nám pomůžete pomáhat díky zabezpečené platební bráně Pays (poskytovatelem je AXIMA s.r.o.):

Pro získání potvrzení o daru vyplňte během zadávání platby svůj email a po jejím dokončení odešlet