Koncerty a další akce pomáhají Ukrajině. Děkujeme
18. března 2022 Aktuálně

Koncerty a další akce pomáhají Ukrajině. Děkujeme

Hudbou anebo jízdou v tramvaji.  I tak se dá pomáhat. V těchto dnech mohou lidé navštívit nejrůznější benefiční akce, kde podpoří válkou zkoušenou Ukrajinu. Výtěžky z koncertů, jízdné a další příspěvky pomáhají hradit humanitární pomoc pro zasažené. Děkujeme…

Lidé vyjadřují solidaritu s Ukrajinou a s lidmi, kteří prchají před válečným konfliktem, i prostřednictvím pořádání benefičních akcí. Jejich výtěžky pomůžou Charitě s humanitární pomocí přímo na Ukrajině i při přijímání lidí na našem území.  

Hned 1. března uspořádali Koncert pro Ukrajinu umělci z brněnských divadel. Diváci jim přispěli více než 150 tisíc korun. O pár dní později následoval další koncert v brněnské Kinokavárně, jehož výtěžek čítá přes 33 tisíc korun. Přispět na dobrou věc mohli také pasažéři při benefiční jízdě historickou tramvají. Cena jízdenky byla dobrovolná s tím, že Dopravní podnik města Brna veškeré jízdné, které činilo 51 259 korun, daroval na podporu Ukrajině. Udělat dobrý skutek mohli i děti a jejich rodiče v divadle Polárka. Při koncertě kapely Bombarďák přispěli více než 31 tisíci korunami. Ve středu 16. března si lidé mohli z beneficí v Brně dokonce i vybírat. Příznivci klasické a symfonické hudby zamířili do katedrály sv. Petra a Pavla, kde vystoupil filharmonický sbor Beseda brněnská. Výtěžek z koncertu přesáhl 63 tisíc korun. Další akcí byl Benefiční koncert pro děti z Ukrajiny na náměstí Svobody. Lidé si tu poslechli třeba Tomáše Kluse, Davida Kollera, Emu Smetanu či Kapitána Dema a přispěli neuvěřitelných více než 480 tisíc korun.

Na Diecézní charitu Brno se obrací další umělci a pořadatelé, kteří chtějí pomáhat. I v dalších dnech a týdnech se uskuteční další akce na podporu Ukrajiny. Pro aktuální informace a pozvánky sledujte náš Facebook.

Velmi si ceníme podpory umělců i diváků a DĚKUJEME za to, že myslí na občany Ukrajiny, které zasáhla válka.