V Mezinárodní den charity si Diecézní charita Brno připomíná základní hodnoty
4. září 2020 Aktuálně

V Mezinárodní den charity si Diecézní charita Brno připomíná základní hodnoty

Mezinárodní den charity připadá na výročí úmrtí Matky Terezy 5. září. V tento den si Diecézní charita Brno připomene čtyři hlavní hodnoty – lásku, svobodu, pravdu i spravedlnost. Právě na těchto základních hodnotách staví Charita svoji práci. „Skutečnými nositeli těchto hodnot jsou naši pracovníci. Prostřednictvím vztahu ke klientům, partnerům nebo kolegům dávají lásce, pravdě, svobodě i spravedlnosti skutečný obsah. Proto považujeme za důležité si hodnoty připomínat, a třeba i inspirovat veřejnost,“ dodal ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Sama Matka Tereza řekla: „Dobré skutky jsou články, které vytvářejí řetěz lásky.“ Diecézní charita Brno se snaží poskytovat širokou škálu služeb, pomoci a podpory tak, aby dokázala reagovat na nejrůznější sociální problémy.

Pomozte Charitě naplňovat hodnoty bezpečně

Diecézní charita Brno chce i nadále pomáhat potřebným bezpečně.  Pro terénní pracovníky musí nakupovat ochranné pomůcky. Bezpečná péče tedy znamená pro Charitu extrémní navýšení nákladů. Ta proto prosí veřejnost o finanční podporu. Příspěvkem Diecézní charitě Brno pomůžete ochránit ty nejzranitelnější. Děkujeme.

Klikni a podpoř charitní služby